Отидете към основна версия

1 130 9

Григор Димитров отпадна от турнира в Дубай

  • димитров-
  • дубай-
  • турнир-
  • отпадане-
  • жазири-
  • тенис

Българският тенисист загуби от 117-тия в света Малек Жазири

Григор Димитров загуби от 117-ия в света тунизиец Малек Жазири с 6:4, 5:7, 4:6 и отпадна още на старта от турнира в Дубай. Мачът бе първи помежду им, а вина за загубата на Григор имат многото му грешки през целия мач. В следващия кръг Жазири ще се изправи срещу Робин Хаасе, а хубава новина за Димитров е, че няма да загуби точки от турнира в Дубай, тъй като не участва през миналата година, пише "Блиц".

Първи сет
Григор Димитров имаше леки затруднения в началото на срещата. В първия гейм българинът сервираше и поведе с 40:15. Жазири обаче се активизира и изравни за 40:40. Това не притесни особено Григор, който с два убедителни сервиса спечели гейма.

Още в следващия Григор беше близо до пробив, след като поведе с 40:0. Последва обаче спад в играта му и в крайна сметка тунизиецът се съвзе и изравни геймовете - 1:1.

Следващите части бяха равностойни, като двамата тенисисти си размениха по няколко рутинни подавания. При 5:4 в своя полза Григор най-накрая вдигна оборотите. Той поведе в 10-ия гейм с 40:15. Джазири видимо се притесни и направи двойна грешка още при първия сетбол и в крайна сметка сетът беше за Димитров след 6:4.

Втори сет
Втората част беше далеч по-оспорвана от първата, като и двамата тенисисти изпитваха затруднения при сервиранията си. При 3:2 Димитров беше близо до пробив, но Дажазири се измъкна.

Още в следващия гейм Димитров трябваше на няколко пъти да демонстрира класа и характер, за да не допусне пробив. Джазири дори стигна до брейкбол, който обаче бе отразен от Григор. В крайна сметка благодарение на два неспасяеми сервиса българинът взе частта с 4:3.

При 5:5 първата ни ракета допусна куп неточности и за съжаление бе пробит. Джазири взе следващия гейм за 7:5 в своя полза и прати мача в трети сет.

Трети сет
Третият сет започна и се разви равностойно до 3:3, когато Григор пропусна два брейк пойнта за пробив, след което допусна пробив на нула и изоставане от 3:4. При 5:3 българинът остави интригата и спаси два мач пойнта, правейки резултата 4:5, но в последвалия сервис гейм Жазири не допусна грешка и спечели сета и мача.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Григор Димитров: Има и такива дни

    Григор Димитров отпадна сензационно още в първия кръг на силния турнир в Дубай след загуба от 117-ия в света Малек Джазири с 6:4, 5:7, 4:6. Най-добрия ...
    28.02.2018
    2 180
    5