Отидете към основна версия

1 841 9

Швейцария обърна Сърбия и гледа към осминафиналите

  • швейцария-
  • сърбия-
  • шакири-
  • световно първенство-
  • джака-
  • митрович

Шакири отбеляза скъпоценния гол за "кръстоносците" в последната минута

Снимка: БТА/АР

Швейцария обърна с 2:1 Сърбия и завърза интригата в група "Е" на Мондиал 2018. "Кръстоносците" вече имат 4 точки от два мача и отстъпват на лидера Бразилия само по голова разлика. Сърбите са трети с 3 точки. Всичко ще се решава в последните мачове. Западните ни съседи излизат срещу Бразилия, а Швейцария ще рита срещу аутсайдера Коста Рика.

Мачът започна шеметно и още в самото начало удар на Гранит Джака не попадна в целта. Сърбия отговори в следващата атака, когато вратарят Ян Зомер изби изстрел с глава на Александър Митрович. Секунди по-късно обаче нападателят на Фулъм попадна в прегръдките на съотборниците си.

Стивън Цубер сбърка детински при изнасянето на топката, Душан Тадич центрира в наказателното поле и този път Митрович вкара кълбото в мрежата за 1:0.

След половин час игра Швейцария беше близо до изравняване. Цубер със страхотен пас изведе Блерим Джемаили на чиста позиция, но Владимир Петкович изби удара му в корнер. След неговото изпълнение Мануел Аканджи засече с глава, но над напречната греда.

До края на полувремето Сърбия на два пъти пропусна да удвои аванса си. Първо при корнер Неманя Матич и непокритият Душко Тошич се разминаха с кълбото, после мощен удар на Тошич мина на сантиметри от целта.

В 52-ата минута Швейцария изравни. Шут на Шакири беше блокиран, но кълбото попадна в Гранит Джака. Той отправи истински снаряд, хвана в крачка вратаря Стойкович и го матира за 1:1.

Този гол вдъхнови швейцарците и Шакири отправи великолепен фалцов удар към далечния ъгъл и кълбото облиза страничната греда. Така се стигна до 90-ата минута, когато Шакири тръгна от половината на Швейцария при контра, излезе сам срещу вратаря и с удар по земята донесе победата за отбора си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини