Отидете към основна версия

5 057 25

Съдия помогна на Аржентина да се класира на осминафиналите

  • аржентина-
  • нигерия-
  • меси-
  • моузес-
  • чакър-
  • дузпа-
  • рохо-
  • световно първенство

Джунейт Чакър не посмя да отсъди дузпа, въпреки че целият свят видя игра с ръка на Рохо

Снимка: БТА/АР

Аржентина победи Нигерия с 2:1 в последен двубой от група D на Мондиала в Русия.

Лионел Меси откри резултата на стадиона в Санкт Петербург, Виктор Моузес изравни от дузпа, след което африканците с право поискаха още един 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Маркос Рохо. Именно защитникът се превърна в герой минути преди края с победен гол за 2:1.

Аржентина остава на второ място в групата и на осминафиналите ще срещне Франция, докато победителят в групата Хърватия играе с Дания.

Срещата на "Санкт Петербург Арена" започна с лек натиск на Аржентина, но "гаучосите" така и не стигаха до удар към вратата. Звездата Лионел Меси пръв имаше тази възможност след пас на Банега и не сбърка в 14-ата минута, откривайки головата си сметка в Русия. Между 27-ата и 32-ата минута Игуаин и Ди Мария повишиха напрежението пред вратата на Нигерия, но отбраната на африканците се справи. Меси се размина с втори гол в 34-ата минута, когато стреля във вратарския ъгъл от пряк свободен, но топката се отби от гредата.

Второто полувреме определено бе слабото от двете за Аржентина, а лошите новини започнаха с дузпа за Нигерия за фаул на Масчерано, реализирана от Виктор Моузес. "Гаучосите" опитаха натиск, но твърде хаотичен, докато съперникът им се прибра и заигра на контраатака.

При една от тях дойде и най-скандалният момента в срещата. Маркос Рохо откровено игра с ръка, което се видя дори в реално време, но реферът Джунейт Чакър не отсъди дузпа. Последваха бурни протести на нигерийците и турският съдия се допита до системата VAR. След като отново бе повторена ситуацията нямаше никакви съмнения, че Нигерия трябва да получи втора дузпа. Въпреки това Чакър не я отсъди.

Гонсало Игуаин направи непростим пропуск пет минути по-късно, за да се стигне до 87-ата минута, когато защитникът Рохо, който трябваше да е грешникът за Аржентина, се превърна в герой, след като бе забравен от нигерийската отбрана и от воле вкара за крайното 2:1.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Намериха още една грешка на Джунейт Чакър

    Полузащитникът на аржентинския национален отбор Хавиер Масчерано предизвика сериозна полемика в социалните мрежи, след като остана на терена до края н ...
    28.06.2018
    2 348
    2
  • Сампаоли попитал Меси дали да пусне Агуеро

    Аржентина се класира за осминафиналите на Световното първенство в Русия, записвайки инфарктна победа над Нигерия в последния си мач от групата с 2:1. ...
    27.06.2018
    2 059
    2
  • Меси: Бог не ни изостави!

    Звездата на аржентинския национален отбор Лионел Меси говори след победата с 2:1 над Нигерия, която класира тима му на осминафинал срещу Франция. & ...
    27.06.2018
    1 387
    8
  • Марадона удари дъното: Кучи синове!

    Диего Марадона изригна по повод неверни информации за състоянието му след мача с Нигерия, спечелен от Аржентина с 2:1. Както е известно, "гаучоси ...
    27.06.2018
    10 121
    10