Last news in Fakti

26 Юни, 2018 23:11 5 048 25

Съдия помогна на Аржентина да се класира на осминафиналите

  • аржентина-
  • нигерия-
  • меси-
  • моузес-
  • чакър-
  • дузпа-
  • рохо-
  • световно първенство

Джунейт Чакър не посмя да отсъди дузпа, въпреки че целият свят видя игра с ръка на Рохо

Съдия помогна на Аржентина да се класира на осминафиналите - 1
Снимка: БТА/АР

Аржентина победи Нигерия с 2:1 в последен двубой от група D на Мондиала в Русия.

Лионел Меси откри резултата на стадиона в Санкт Петербург, Виктор Моузес изравни от дузпа, след което африканците с право поискаха още един 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Маркос Рохо. Именно защитникът се превърна в герой минути преди края с победен гол за 2:1.

Аржентина остава на второ място в групата и на осминафиналите ще срещне Франция, докато победителят в групата Хърватия играе с Дания.

Срещата на "Санкт Петербург Арена" започна с лек натиск на Аржентина, но "гаучосите" така и не стигаха до удар към вратата. Звездата Лионел Меси пръв имаше тази възможност след пас на Банега и не сбърка в 14-ата минута, откривайки головата си сметка в Русия. Между 27-ата и 32-ата минута Игуаин и Ди Мария повишиха напрежението пред вратата на Нигерия, но отбраната на африканците се справи. Меси се размина с втори гол в 34-ата минута, когато стреля във вратарския ъгъл от пряк свободен, но топката се отби от гредата.

Второто полувреме определено бе слабото от двете за Аржентина, а лошите новини започнаха с дузпа за Нигерия за фаул на Масчерано, реализирана от Виктор Моузес. "Гаучосите" опитаха натиск, но твърде хаотичен, докато съперникът им се прибра и заигра на контраатака.

При една от тях дойде и най-скандалният момента в срещата. Маркос Рохо откровено игра с ръка, което се видя дори в реално време, но реферът Джунейт Чакър не отсъди дузпа. Последваха бурни протести на нигерийците и турският съдия се допита до системата VAR. След като отново бе повторена ситуацията нямаше никакви съмнения, че Нигерия трябва да получи втора дузпа. Въпреки това Чакър не я отсъди.

Гонсало Игуаин направи непростим пропуск пет минути по-късно, за да се стигне до 87-ата минута, когато защитникът Рохо, който трябваше да е грешникът за Аржентина, се превърна в герой, след като бе забравен от нигерийската отбрана и от воле вкара за крайното 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    50 39 Отговор
    НЯМА ДУЗПА !!!!!!УДАР С ГЛАВАТА И РЕКУШИРА КЪМ РЪКАТА!!!!!ТОЧКА.....БРАВО НО СЪДИЯТА!!!ДРУГИ НЕКАДЪРНИЦИ ЩЯХА ДА СВИРЯТ!!!

    Коментиран от #4, #22

  • 2 две греди и автогол

    51 23 Отговор
    Много слаби аржентинци, не заслужаваха да играят на осминафинала, Нигерия трябваше да продължи. Ама рязания явно изпълняваше поръчка да бутне рамо на аржентината, че иначе голям резил.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Спиро

    21 13 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Жоре,
    Купи си правописен речник, братле.
    Пишеш неграмотно.
    Аз да го отиграя така и да ме удари в ръката - разбирам. Ама туй човече, целия си съзнателен живот е посветило на футбола и да прави такива грешки.... извинявай.
    Грешката му не промени хода на събитията, но според мен трябваше да се отсъди. Да се научи да играе чисто.
    Вчера и Пике отиграваше с ръце и...нищо.
  • 5 ддххф

    25 26 Отговор
    Никаква дузпа нямаше! Първо игра с глава!
  • 6 Бък

    26 6 Отговор
    Най-вероятно Ерддоган е заложилл в Еврофутбол за победа на Аржентина и резултата е налице!
  • 7 Дионтей

    31 17 Отговор
    Казвате първо играл с глава и после с ръка за това нямало дузпа. Това правило ще е ново. Аз знам, че игра с ръка в наказателното поле се наказва с наказателен удар. Още повече, че ръката беше широко разпъната и отклони сериозно траекторията на топката, която директно отиваше при нигериеца. Но и тук бизнес и политика диктуват правилата.

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 отгчен

    13 6 Отговор
    На нищо го направиха спорта, политическите и бизнес прасетата.
  • 12 Реалист

    10 5 Отговор
    Нищо ново...Работата на съдията е да подкрепи по-силния отбор...
  • 13 гощо

    26 8 Отговор
    Подпряха некадърното джудже и съотборниците му!

    Коментиран от #16

  • 14 някой

    4 4 Отговор
    По късно след тази случка, имаше и претенции на аржентинците за дузпа, но съдията реши, че няма такава. Нещо като компенсация...
  • 15 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Най-хубаво е нови спортни екипи : на десетината на футболното поле фланелките да са тип "усмирителна риза", да са хлабаво , но здраво привързани отзад, за да не си "перят" ръцете нагоре-надолу, наляво- надясно и ще им бъде и трудно да хващат противников играч , я за фланелка, я за гащета и да ги смъкват за сеир на публиката !?
    Тогава няма да има "фалове с ръце", никъде по поляната ! Да видим тогава, как, кой и каква дузпа ще свири за "игра с ръка" в наказателното поле............. ????
  • 16 1010

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "гощо":

    Ти какво си постигнал в живота кадърно пуберче?

    Коментиран от #23

  • 17 Дългият

    13 2 Отговор
    Знаете че има различни съдии...един ще я свири а друг не.Погледнато реално ако топката първо беше ударила ръката му това вече е безспорна дузпа.Но тя удари първо главата и после ръката.Били сме свидетели че много съдии не дават дузпа при такава последователност.Всеки си е с късмета...

    Коментиран от #20

  • 18 кой

    11 0 Отговор
    Кога ще се научите, че съдийските решения не се коментират. Каквото отсъди съдията това е.Така е във футбола , така е и в съда. Ама ние сме свикнали да се пазарим за глобата, да даваме подкупи, щото сме тарикати. Е в нормалния свят това го няма , а има ред и той се спазва.
  • 19 Дългият

    3 1 Отговор
    На ма1а Испания..Мароко имаше чиста ама чиста дузпа която съдията не свири,когато топката се удари в ръката на Шакиров...Жерар.Това си беше 100 процентова дузпа но съдията не я свири.Така че както каза Кой...каквото отсъди съдията...
  • 20 селянин

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дългият":

    Погледнато реално футбола се играе с крака,всяко едно,,неволно,,отклоняване на топката с ръка в наказателното поле,било да предотвратиш пас или удар към вратата се наказва,ако Игало беше вкарал,голът ще се зачете дако че топката иде от ръката на Рохо.Виж картинката..Меси благодари на турчина че ги е подпрял,ама идат петлите..ще нодът гаучосите.
  • 21 дончо

    1 0 Отговор
    За футбола и за парите е по добре Аржентина да продължи а не черните
  • 22 Плезир

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Жоро пак си помисли ...
  • 23 Геро

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "1010":

    Не се горещи толкова.
    Всички ние сме Месиевци:)
  • 24 браво

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дионтей":

    Браво бе специалисти! Нито един май не е гледал ситуацията да види, че въпреки, че имаше игра с ръка, тя беше след рикошет в главата на същия и реално от 30 санта. Отгоре на всичко, топката отиде при нигериеца, който я отигра. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА АВАНТАЖ, защото никой не му попречи да играе с топката? Е не стига, че я прати в космоса, а после и претенции за още един шанс и после черните били по-добри. Дай им дузпи, че цял мач нищо не играха...
  • 25 Сульо

    0 0 Отговор
    Най се радвам на изключително тъпите футболни фенове. Лъжат ги и разни ФИФИ и УЕФИ си правят бизнеса,а лапнишараните се палят,купуват и дават пари за глупости. Ако футболните фенове бяха нормални, а не изкукали,щяха да са зарязали футбола щото той отдавна е политика и пари (но не за феновете,а за едни чичковци дето се кискат как феновете се охарчват за да имат чичковците по 10 яхти). А глупендерите се палят ли палят и наливат пари...