Отидете към основна версия

3 745 11

Левски падна на колене пред Ботев Враца на собствения си стадион (СНИМКИ)

  • левски-
  • ботев враца-
  • футбол-
  • първа професионална футболна лига-
  • герена-
  • валери божинов

Срещата от Първа професионална футболна лига, се игра на стадион "Герена"

Снимки: БТА

Футболната среща между отборите на Левски и Ботев Враца завърши с огромно разочарование за сините.

Мачът от 16-ия кръг на Първа професионална футболна лига, който се игра на "Герена", завърши с резултат в полза на гостите, които биха с 3:1 своите домакини.

Загубата на "сините" сериозно компрометира амбиции им за титла, като първият Лудогорец е на седем точки дистанция, а вечният съперник ЦСКА е "само" на 4, пише Топ Спорт.

В герои за врачани се превърнаха двама бивши футболисти на сините — Валери Божинов и Валери Домовчийски, които вкараха и трите гола. Двамата обаче не се зарадваха на попаденията и се извиниха на феновете на Левски, които преди срещата ги посрещнаха с аплодисменти.

Домакините откриха резултата с дузпа в 20-ата минута. Точно когато предстоеше центриране, Керчев задържа Белаид и реферът Георги Кабаков отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Мариани, който бе безапелационен - 1:0.

Божинов изравни също от 11-метров наказателен удар в 34-ата минута. Дузпата бе отсъдена за леко бутане на Цветкович срещу Даниел Генов, което Кабаков определи за нарушение.

Божинов вкара и втория гол за отбора си в 76-ата минута.

Крайното 3:1 за Ботев оформи Валери Домовчийски в края на срещата.

Сините направиха куп пропуски, а на два пъти нацелиха и гредите при резултат 0:0 и 1:1.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Обертан: Срам ни е!

    Звездата на Левски Габриел Обертан бе много разочарован и ядосан от загубата с 1:3 от Ботев (Враца) на "Георги Аспарухов". Французинът призн ...
    26.11.2018
    1 602
    1
  • Божинов: Не мога да си сваля гащите!

    Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов вкара два гола на Левски на "Георги Аспарухов" и бе в основата на победата с 3:1. Бившият играч ...
    26.11.2018
    2 875
    9