Отидете към основна версия

3 019 10

Невероятен успех: Сребърен медал от световното за Владимир Илиев в биатлона

  • владимир илиев-
  • биатлон-
  • сребро

Огромен успех за българския биатлон

Снимка: БГНЕС/EPA

Владимир Илиев спечели историческо сребърно отличие от индивидуалната дисциплина на 20 км на Световното първенство по биатлон в Йостерсунд, Швеция.

Медалът е първи за мъжкия ни биатлон от подобен форум.

Илиев приключи с 19 от 20 свалени мишени и след много добро ски бягане остана на 1 минута, 8 секунди и 7 стотни от победителя Арнд Пайфер, който беше безпогрешен при стрелбата. На трето място се нареди норвежецът Тарей Бьо.

Това е огромен успех за България, след като преди седмица Красимир Анев стана Европейски шампион в същата дисциплина.

"Още не мога да осъзная какво постигнах. Знаех, че със само една грешка мога да съм сред първите и затова дадох всичко от себе си. При последната обиколка не ми бяха останали много сили, защото трасето беше тежко", каза Илиев пред Евроспорт след състезанието.

Отлично се представи и Димитър Герджиков, който с втори стартов номер и със само една грешка завърши на 21-ва позиция. Европейският ни шампион Красимир Анев се нареди на 27-ма позиция с два пропуска, а Антон Синапов не завърши състезанието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Владимир Илиев: Още не мога да повярвам!

    Сребърният медалист от индивидуалния старт на 20 км от Световното първенство по биатлон Владимир Илиев проговори след големия успех. Българинът призна ...
    14.03.2019
    1 003
    3