Last news in Fakti

13 Март, 2019 20:50 3 007 10

Невероятен успех: Сребърен медал от световното за Владимир Илиев в биатлона

  • владимир илиев-
  • биатлон-
  • сребро

Огромен успех за българския биатлон

Невероятен успех: Сребърен медал от световното за Владимир Илиев в биатлона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Владимир Илиев спечели историческо сребърно отличие от индивидуалната дисциплина на 20 км на Световното първенство по биатлон в Йостерсунд, Швеция.

Медалът е първи за мъжкия ни биатлон от подобен форум.

Илиев приключи с 19 от 20 свалени мишени и след много добро ски бягане остана на 1 минута, 8 секунди и 7 стотни от победителя Арнд Пайфер, който беше безпогрешен при стрелбата. На трето място се нареди норвежецът Тарей Бьо.

Това е огромен успех за България, след като преди седмица Красимир Анев стана Европейски шампион в същата дисциплина.

"Още не мога да осъзная какво постигнах. Знаех, че със само една грешка мога да съм сред първите и затова дадох всичко от себе си. При последната обиколка не ми бяха останали много сили, защото трасето беше тежко", каза Илиев пред Евроспорт след състезанието.

Отлично се представи и Димитър Герджиков, който с втори стартов номер и със само една грешка завърши на 21-ва позиция. Европейският ни шампион Красимир Анев се нареди на 27-ма позиция с два пропуска, а Антон Синапов не завърши състезанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vaci

    35 1 Отговор
    Българи Юнаци !!! Гордеем се с вас момчета
  • 2 ВСВСВС

    14 1 Отговор
    Браво момче, България се гордее с твоя успех!
  • 3 среднощен

    13 1 Отговор
    Страхотно постижение! Браво! Българският ЛЪВ се пробуди!
  • 4 Фернандо Алонсо

    13 1 Отговор
    Да победиш всички норвежци( един от най-важните им спортове, те са и с най-добре голям бюджет от всички федерации, на всичкото отгоре тия норвежци се водят и астамитици и всички се зобят със салботамол и вентолин), всички французи(Мартен Фуркад е доминатор в последните 7 години), руснаците, шведи(домакини) е нещо изключително. Световното първенство в биатлона е втория най-значим форум след Олимпиадата. Уникален успех, биатлона в последните 10- ина години се комерсиализира доста. Топ отборите имат щабове по 50, 60 човека, а ние сме сигурно макс 10 с Дафовска и инякой друг директор. Уникален успех, Боко да дава повече от нашите пари за този спорт, а не за модерен петобой и подобни изродщини
  • 5 Българче

    9 0 Отговор
    БРАВО ВЛАДО ! ! !
  • 6 Стив,

    7 0 Отговор
    Браво Влади,уникален си ,тепърва ги почваш машино,сега като си повярваш и вече няма кой да те стигне!Голяма евала,ти всъщност си най-добрият биатлонист в света ,ако вземем всички фактори ,които са против теб.Краси също.Браво момчета,много се гордеем с вас!
  • 7 Меркел

    4 0 Отговор
    Браво, гордеем се с теб.
  • 8 Да да да

    4 0 Отговор
    БРАВО ! Най после се случи хубавото което заслужаваше българския биатлон !
  • 9 джими

    4 1 Отговор
    Браво Влади! Такъв кеф отдавна не бях изпитвал - май последно беше Берба като направи хеттрик на Ливърпул. А тук имаше един отворко, който при европейската титла на Краси, обясняваше как големия Бьо не бил във форма и за това бил останал втори тогава.
  • 10 Така да бъде

    4 0 Отговор
    Браво Влади!