Отидете към основна версия

2 358 9

Ицата Стоичков: Ши*ани хора ме разплакаха

  • христо стоичков-
  • расизъм

Моята държава е добра, гордея се с нея, каза още Камата

Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново направи коментар относно расистките прояви на родните фенове в евроквалификацията с Англия (0:6).

Камата беше върнат към неприятната тема в интервю по телефона за "Дейли Мейл".

"Тогава се почувствах много зле, много зле ми беше в онази нощ. Плаках, защото трябваше. Моята държава е добра. Това не е точно така. Играл съм на този стадион много пъти и не съм чувал това никога. Никога, никога, никога.

Този проблем не съществуваше. Това е заради някои ши*ани хора. Българите са много тихи, много уважаващи. Имаме голямо уважение към останалите страни, когато гостуваме също. Това сме ние.

Затова съм много ядосан. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея и че мога да я представям. Много се говореше за инцидентите, може би прекалено дори. Нуждаем се от конкретни действия", призна Стоичков.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Да бориш расизма с... маймуни

    Голям расистки скандал се разрази в Италия. За пореден път. Местните футболни власти решиха да използват образи на маймуни, за да изпратят сигнал в бо ...
    17.12.2019
    2 712
    9
  • Холандски национали с хубав жест срещу расизма

    Холандските национали Джини Вайналдум и Френки де Йонг се обединиха в борбата срещу расизма и направиха страхотен жест по време на евроквалификацията ...
    20.11.2019
    1 394
    9