Отидете към основна версия

6 410 47

Ексклузивно: Този път изненади нямаше, Джошуа победи Руис по точки

  • антъни джошуа-
  • победи-
  • анди руис-
  • върна си титлите-
  • саудитска арабия

Британският боксьор спазваше стриктна тактическа дисциплина, която му донесе победата

Тази вечер, буквално преди броени минути, в едно от най-големите боксови зрелища за годината Антъни Джошуа победи Анди Руис-младши в мач реванш, който се проведе в Ад Дирия (Саудитска Арабия). Британецът постигна 23-ата победа в своята кариера, триумфирайки с единодушно съдийско решение (118-110, 118-110, 119-109) над своя американски съперник.

Британецът си върна световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория, след като изненадващо му бяха отнети от пъргавия шишко Руис през месец юни тази година. Този път обаче роденият в Рединг боксьор бе взел мерки и с изключителна тактическа дисциплина, включваща много движение, надви упорития американец от мексикански произход.

ПО РУНДОВЕ:

ПЪРВИ РУНД

Двубоят започна предпазливо и без излишни рискове за двамата боксьори. И Руис, и Джошуа отправяха плахи удари, но британецът бе първият, който регистрира мощен удар в лицето на мексиканеца. В края на рунда с мощен десен удар AJ отвори аркада на лицето на Руис.

ВТОРИ РУНД

Анди Руис започна ударно, регистрирайки двоен ляв прав. Британецът отвърна с опит за десен прав, но мексиканецът внимаваше. Последва размяна на удари между двамата противници. Минута преди гонга Руис изравни раните от двубоя, отваряйки аркада на лицето на Джошуа. В края на рунда британецът бе притиснат до въжетата, но успя да се измъкне бързо.

ТРЕТИ РУНД

Мексиканецът тръгна директно и в третия рунд и регистрира ляв в тялото на своя противник. Последва опит за дясно кроше от страна на мексиканеца, но AJ се защити успешно. Британецът бе по-търпелив и изчакваше точния момент да нанесе удар. Този момент дойде в края на рунда, когато нанесе ъперкът и ляво кроше в тялото на мексиканеца.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Руис опита да скъси дистанцията и тръгна настървено, но Джошуа спря нападението на мексиканеца, влизайки в клинч. Руис отвърна с неуспешен опит за ляво кроше. Последва размяна на мощни удари между двамата. Руис вкара мощно ляво кроше, а британецът отвърна със силен ляв в тялото на своя противник. Мексиканецът започна акция, но Джошуа регистрира успешна серия от удари и разклати Руис. В края на рунда AJ бе притиснат във въжетата.

ПЕТИ РУНД

Рунд №5 започна с нова акция на мексиканеца, който пласира няколко последователни удара. Джошуа отново бе по-пасивният на ринга и влезе в клинч, след който направи неуспешен опит за ляв прав. AJ регистрира серия от мощни удари в главата на Руис, но гонгът сложи край на рунда.

ШЕСТИ РУНД

Рундът започна с опасна размяна на удари между двамата. Руис скъси дистанцията и успя да пласира тежките си удари в лицето на британеца. Джошуа изчакваше момента, за да регистрира мощния си ляв прав, последван от ляво кроше, което разклати мексиканеца. AJ обаче пласира няколко леви прави и гонгът сложи край на рунда.

СЕДМИ РУНД

Втората половина на двубоя започна пасивно за Джошуа. Руис отново удари непозволено своя противник и получи поредно предупреждение от рефера. Джошуа отвърна с мощно дясно кроше, което обаче бе неуспешно. Мексиканецът контрира с точно дясно кроше в лицето на Джошуа, който вкара дясно кроше, последвано от ляво кроше. Отговорът на Руис бе да влезе в клинч. Последваха предпазливи секунди, в които Руис направи неуспешен опит за ляво кроше, а AJ отвърна с мощно дясно кроше.

ОСМИ РУНД

В началото на рунда Руис търсеше тялото на Джошуа, но британецът се защитаваше успешно и пазеше добра дистанция. Пореден непозволен удар от страна на мексиканеца ядоса Джошуа. Последва мощна серия от крошета на Руис, след която британецът влезе в клинч. Джошуа отвърна с ляво кроше, но мексиканеца се задържа на краката си. Рундът завърши с размяна на реплики между двамата боксьори.

ДЕВЕТИ РУНД

Девети рунд стартира агресивно с ляв прав на Руис. AJ отвърна с отличен ляв прав в лицето на мексиканеца, който след това инкасира още един мощен удар. Джошуа влезе в клинч, от който обаче Руис излезе мигновено, след което направи неуспешен опит за дясно кроше. Рундът приключи с мощна комбинация от тежки удари на Джошуа.

ДЕСЕТИ РУНД

Рунд №10 започна агресивно, след като Руис регистрира тежко дясно кроше в главата на британеца, който върна удара. Последваха секунди на тактическа битка, в която Джошуа вкара няколко успешни удара в лицето на своя съперник. Британецът пазеше удобна дистанция от десните крошета на Руис, който изпитваше все повече трудности да отвръща на доброто движение на AJ.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Рундът започна с размяна на удари между двамата боксьори. Джошуа бе притиснат до въжетата, където отнесе мощно дясно кроше. Британецът се спаси от мексиканската атака, влизайки в клинч. Руис вкара мощно дясно кроше, а AJ отвърна със серия от крошета, завършила с успешен ляв прав. Мексиканецът опита силен десен прав, но Джошуа се защитаваше успешно и неутрализира съперника.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД

Последният рунд в двубоя стартира с ударна атака на Анди Руис, но Джошуа отвъран с бомбастичен десен прав в лицето на мексиканеца. В заключителните секунди Руис вкара точно ляво кроше, но Джошуа отвърна с леки леви крошета и се измъкна от силното дясно кроше на Руис. Джошуа завърши двубоя с регистриран успешен ляв прав/gong.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.

Свързани новини