Отидете към основна версия

2 712 14

Вечното дерби между Левски и ЦСКА завърши без победител (ВИДЕО)

  • левски-
  • цска-
  • вечно дерби-
  • 0:0

Мачът бе изключително нервен, като и двата отбора имаха ситуации, с които можеха да спечелят мача. ''Сините'' завършиха двубоя с 10 души, след като Нуно Рейш бе изгонен

Снимка: БГНЕС

Левски и ЦСКА завършиха 0:0 в дербито на 21-ия кръг на efbet Лига. В 75-ата минута Рейш получи втори жълт картон и остави Левски с десет души на терена, а след края на срещата и капитанът на ЦСКА Занев беше изгонен, тъй като си изпусна нервите и влезе в пререкания с главния съдия Георги Кабаков.

Двата тима започнаха без разузнаване, а Ейолфсон съумя да нанесе опасен удар в 5-ата минута след изпълнение на корнер, но не намери целта. ЦСКА отвърна с удар на Евандро, но топката беше отклонена от бранител на "сините" и излезе в корнер. След изпълнението Евандро и Райнов се сблъскаха, а играчът на Левски не само, че не съумя да продължи двубоя, а дори и отиде в болница.

В 26-ата минута на срещата помощник-треньорът на ЦСКА Добри Митов беше изгонен на трибуните от съдията Кабаков.

В 27-ата минута Славчев и Миланов направиха двойно подаване, което завърши с удар на халфа на "сините", но той не намери целта.

В 32-ата минута на срещата Мазику центрира в наказателното поле на Левски, топката се удари в ръката на Живко Миланов, но съдията Кабаков не видя основания да отсъди дузпа за ЦСКА.

Минута по-късно Соу финтира добре Ейолфсон в наказателното поле на Левски, но бранителят се справи. В края на полувремето от чиста голова позиция Паулиньо от няколко метра не намери вратата на Бусато, след като се справи с опеката на бранителите на ЦСКА.

ЦСКА създаде куп неприятности пред вратата на Миятович в първите 5 минути след почивката. Първо Евандро нацели гредата в 47-ата минута. Малко по-късно новото попълнение на ЦСКА Белтраме стреля добре, но Миятович се справи отлично със ситуацията. В 50-ата минута удар на Соу не намери целта, след като бранител на "сините" застана на пътя на топката.

Левски остана с човек по-малко, след като Рейш получи втори жълт картон в 75-ата минута и остави съотборниците си с 10 души на терена.

''Армейците'' обаче абсолютно не се възползваха от численото си превъзходство, не осъществиха никакъв натиск, като дори може да се каже, че с 10 души отборът на Левски стана по-смел от съперника си.

С този резултат от Вечното дерби, статуквото напълно се запазва. Левски остава на втора позиция с 44 точки, а ЦСКА остава четвъри с 40 пункта.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини