Отидете към основна версия

1 957 1

Четири сблъсъка в Лига Европа тази вечер

  • футбол-
  • лига европа

И четирите двубоя стартират в 22:00 часа българско време

Снимка: БГНЕС


Настъпи времето за първите 1/4-финални сблъсъци в турнира Лига Европа. Едва 8 тима стигнаха до тази фаза, която вече се очертава да бъде на живот и смърт. И четирите двубоя стартират в 22:00 часа българско време.

Изключително любопитен се очертава да бъде този между Гранада и Манчестър Юнайтед. Испанският тим е истинска сензация в турнира, особено, като се има предвид, че е и дебютант в надпреварата. Противник обаче ще бъде един от фаворитите за спечелването на трофея Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ ще хвърлят всички усилия към турнира, защото това е единственият шанс да завършат сезона с трофей.

Доста битка ще падне и в Амстердам, където Аякс приема италианския гранд Рома. И двата тима имат своите амбиции в турнира, като силите изглеждат изравнение и се очаква сблъсъкът да бъде непредвидим до последната минута.

Друг от фаворитите в надпреварата Арсенал посреща още една от изненадите Славия Прага. „Артилеристите“ също трябва да стигнат до крайния успех в турнира, за да завършат сезона си с трофей. Още повече, че лондончани най-вероятно няма да успеят да се класират за Топ 4 във Висшата лига и единственият шанс да участват в Шампионската лига минава през спечелване на Лига Европа. Славия пък впечатлява с представянето си до момента в турнира и вече отстраниха друг английски тим – Лестър Сити.

Последният четвъртфинал противопоставя Динамо Загреб и Виляреал. Хърватите изненадват с участието си дотук, а най-голямата сензация бе отстраняването на Тотнъм на Жозе Моуриньо на 1/8-финалите. Сега възпитаниците на Дамир Кръжнар са амбицирани да вземат скалпа на още един сериозен съперник. „Жълтата подводница“ обаче е показал, че много коварен съперник и трудно би допуснал да бъде изненадан.

22:00 часа | АЯКС – РОМА

22:00 часа | АРСЕНАЛ – СЛАВИЯ ПРАГА

22:00 часа | ДИНАМО ЗАГРЕБ – ВИЛЯРЕАЛ

22:00 часа | ГРАНАДА – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини