Отидете към основна версия

2 744 15

Царско село шокира ЦСКА (ВИДЕО)

  • царско село-
  • цска-
  • 2:1-
  • efbet лига

ЦСКА игра и повече от час игра с 10 човека, след като капитанът Петър Занев бе изгонен за два жълти картона в 34-ата минута

Кадър: Diema sport

Отборът на ЦСКА загуби визитата си на Царско село с 1:2 в мач от 24-ия кръг от родната efbet Лига. Отборът на ЦСКА, който бе воден от асистента на Любослав Пенев – Пабло Караско, изигра много слаб мач във визитата си, като действията на играчите бяха мудни, а идеята в игра липсваше напълно. Царско село успя да се възползва от анемичните „червени” действия и спечели трите точки в столичното дерби на кръга.

ЦСКА игра и повече от час игра с 10 човека, след като капитанът Петър Занев бе изгонен за два жълти картона в 34-ата минута. Именно Занев пък фаулира Димитър Костадинов за дузпа, а Костадинов даде тон за успеха за домакините. Резервата Бисмарк Чарлс изравни резултата в 75-ата минута, но брилянтен гол на Реян Даскалов в последната минута от добавеното време матира „червените”. Гостите имаха претенции при втория гол, който дойде след грешно отсъден тъч в тяхна вреда.

Първият шанс в срещата дойде след по-малко от минута игра. Капитанът на Царско село Реян Даскалов шутира силно към вратата на ЦСКА, но неточно и топката отиде аут. По-активните действия донесоха до гол за домакините. Петър Занев извърши нарушение срещу Димитър Костадинов в наказателното поле на ЦСКА и реферът Гидженов отсъди дузпа. Зад топката застана Димитър Костадинов, който с удар тип "паненка" откри резултата - 1:0.

В 24-ата минута дойде първият удар за "червените". Това беше амбициозен опит на Жорди Кайседо, който шутира от далечно разстояние, но прекралено слабо, за да затрудни Пласид. Постепенно гостите натиснаха съперника, а на два пъти Мартин Смоленски атакува вратата на Царско село, но и двата не затрудниха хаитянския вратар.

След 34 минути игра капитанът на ЦСКА Петър Занев бе изгонен от рефера Гидженов. Гостите направиха груба грешка при разиграването на топката и Царско село се възползва. Ален Стеванович напредна и бе фаулиран от Занев, който получи втория си жълт картон и остави своите с 10 човека до края на мача.

Двата отбора се прибраха при резултат 1:0 за Царско село на почивка, а определено може да се потвърди, че "червените" изиграха изключително слабо първо полувреме и съвсем логично "царете" имаха превес след първата част. Треньорският щаб на ЦСКА прецени да извади след час игра Жорди Кайседо, който не стори абсолютно нищо в срещата, а на негово място се появи Бисмарк Чарлс. Същата бе и съдбата за Жул Кейта, който бе сменен от Митко Митков.

Стартът на второто полувреме на "Арена Царско село" не видя нещо особено в игрово естество, като гостите не успяха да притеснят по някакъв начин своя съперник. Първият шанс за гол пред ЦСКА дойде в 66-ата минута. Тогава се стигна до опасен изстрел на Пламен Гълъбов след ъгловия удар, но топката се отби в рамото на Луис Педро и отиде в корнер.

Четвърт час преди края на редовното време ЦСКА изравни резултата. Греъм Кери достави топката след центриране от фаул в наказателното поле на "царете", а резервата Чарлс се извиси и с глава матира Пласид - 1:1.

Капитанът на "царете" Реян Даскалов бе големият герой в последната минута на срещата. Той отправи топовен изстрел посока вратата на Густаво Бусато след избита топка от фаул и кълбото влетя в "червената" врата.

В следващия кръг ЦСКА приема опашкаря Монтана, докато за Царско село предстои визита на Берое.

ВИДЕО:

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини