Отидете към основна версия

7 124 32

Обявиха официално най-голямата революция във футбола! Дойде ли краят на играта, каквато я познавахме?

  • футбол-
  • суперлига-
  • европейска суперлига

Чрез официалната декларация, която разпространиха всички големи европейски медии и журналисти, стана ясно, че 12 са сигурните участници в новия независим клубен турнир

Късно снощи най-голямата революция в историята на футбола стана факт. Създаването на новата Европейска Суперлига бе обявено официално, както и кои ще са участниците в нея.

Чрез официалната декларация, която разпространиха всички големи европейски медии и журналисти, стана ясно, че 12 са сигурните участници в новия независим клубен турнир. Още 3 отбора се очаква да се присъединят към новия формат, но все още няма подписани споразумения между страните.

Шестте най-големи английски клуба Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Манчестър Сити, Арсенал и Тотнъм ще са представителите на Англия в турнира.

Испанските Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, както и италианските Ювентус, Интер и Милан ще допълнят другата половина от участниците в Суперлигата.

Към момента идеята е мачовете да се играят през седмицата, ако местните лиги не изхвърлят официално отборите от своите първенства, както се очаква. Тогава най-вероятно дербитата от Суперлигата ще бъдат през уикендите, когато има и най-голям зрителски интерес.

Участниците в турнира ще разпределят сумата от 3.5 милиарда долара, което означава, че всеки клуб ще прибере около 400 милиона долара само за участие.

Президент на лигата ще бъде Флорентино Перез (Реал Мадрид), а вице-президенти Андреа Аниели (Ювентус) и Джоъл Глейзър (Манчестър Юнайтед).

Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.

Свързани новини