Last news in Fakti

19 Април, 2021 10:22 1 437 4

ФИФА изрази неодобрение към създаването на "затворена европейска лига"

  • фифа-
  • суперлига-
  • европейска суперлига-
  • футбол

От своя страна ФИФА ще направи всичко необходимо, за да помогне на съвместното движение напред в интерес на футбола

ФИФА изрази неодобрение към създаването на "затворена европейска лига"  - 1
Снимка: БГНЕС

От ФИФА изразиха неодобрение към създаването на "затворена европейска лига" извън рамките на международните футболни структури, каквато е Суперлигата.

"ФИФА е твърдо за солидарността във футбола и модела на справедливо преразпределение. Развитието на футбола е основна задача пред ФИФА. От наша гледна точка и в съответствие с устава на нашата организация, всяко състезание, било национално, регионално или световно първенство, трябва да отразява тези принципи на солидарност, включеност, честност и справедливост при разпределянето на финансовите средства.

На този фон ФИФА може само да изрази неодобрение към създаването на "затворена европейска лига" извън рамките на международните футболни структури и за неспазването на основните принципи. ФИФА винаги е била за единството в световния футбол и призовава всички страни, въвлечени в разгорещени спорове, да водят спокоен и конструктивен диалог.

От своя страна ФИФА ще направи всичко необходимо, за да помогне на съвместното движение напред в интерес на футбола", пише в прессъобщение на световната централа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е и?

    4 1 Отговор
    Това е част от плана на глобализма да се обезличат държавите така директно се прескачат държавните граници и държавните първенства отпадат завинаги. Само частни наднационални клубове с мулти култи отбори... Глобалистите бутат всичко в тази посока. Точно като Римската имлерия ама в световен мащаб, всички са граждани на Рим от тракийци до гали
  • 2 НОВО ПЕТ

    2 0 Отговор
    ДРЕМЕ ИМ НА БОГАТИТЕ КЛУБОВЕ...НАПУСКАТ ФИФА И УЕФА И СИ ПРАВЯТ СУПЕРЛИГАТА...НЕ ИМ ТРЯБВАТ НАЧАЛНИЦИ ОТ ФИФА И УЕФА....СТИГА СА ГИ.....ДОНДУРКАЛИ
  • 3 Дясно крило

    3 0 Отговор
    ФИФА, УЕФА иипр. са една мафия..страшна!!! Мноооого пари! Как спретнаха номер на Платини??
  • 4 НАЙ ПОСЛЕ

    2 0 Отговор
    ТИЯ КОИТО ДАВАТ ПАРИТЕ, ДА РЕШАВАТ КВО ДА ПРАВЯТ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ....КЛУБОВЕ.....БЕЗ ДА ИЗДЪРЖАТ ХРАНТУТНЯЦИ НА УЕФА И...ФИФА....