Отидете към основна версия

2 043 2

Фенове на Черно море с кампания за построяване на паметник на Никола Спасов

  • никола спасов-
  • черно море-
  • паметник-
  • кампания-
  • футбол

Още на двубоя утре срещу Ботев Пловдив на стадиона във Варна ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства

Феновете на Черно море са поели инициатива за построяването на бюст паметник на Никола Спасов. Един от известните привърженици на „моряците Илко Петров – Джулиани е организирал това, пише „Мач Телеграф“. По негово предложение от края на миналата година е започната кампания за набиране на средства, с които да се издигне паметника.

Бившият наставник на “моряците” си отиде от този свят внезапно на 23 ноември миналата година на 61 години. Огромното желание на привържениците е при оформянето на бюста Никола Спасов да бъде с адмиралския мундир и адмиралската шапка, които облече след спечеления финал за Купата срещу Левски през 2015 година, а впоследствие варненци грабнаха и Суперкупата. Като футболист бате Кольо, както го наричаха феновете, има 86 мача и 46 гола за Черно море.

Още на двубоя утре срещу Ботев Пловдив на стадиона във Варна ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства. Едната ще бъде в сектора от страната на по-старите фенове, а другите два в секторите, в които се намират агитките, водени съответно от председателя на фен клуба Иван Михайлов и Христофор Христов.

Отделно започна и кампания за набиране на средства по банков път за построяване на паметника на името на дъщерята на Никола Спасов - Вероника Спасова.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини