Отидете към основна версия

2 423 15

Вили Вуцов е песимист за милионите на Диксън

  • велислав вуцов-
  • вили вуцов-
  • левски-
  • джоузеф диксън

"Тази година е една идиотска година", заключи бившият треньор на Левски

Снимка: БГНЕС

Обещанието британският бизнесмен Джоузеф Диксън да инвестира 250 млн. долара в "Лeвски" звучи красиво, но нереалистично на този етап. Това е мнението на бившия треньор на клуба - Велислав Вуцов.

На пресконференция преди дни англичанинът заяви, че е готов да подпомогне "сините" финансово.

Както е известно, от началото на 2020 г. клубът се издържа предимно с дарения от фенове и продажба на билети.

Това се случи, след като подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската Прокуратура Васил Божков.

"Аз не съм запознат много добре, не съм наясно. Мисля, че много хора не са наясно, пък интерпретират, дават крайни, гадателски мнения. Там ситуацията я знаят много малко хора. Те трябва да си направят ясно и точно сметката дали това, което казват, ще се случи или не. Защото, ако не се случи, нещата в никакъв случай няма да са добри за тези хора, за публиката. Тази година е една идиотска година. Не само, че не се случи нищо позитивно, а се случиха много негативни неща. Като отвориш статистиката, виждаш 7 антирекорда в историята на "Левски"? Кому беше нужно? Да се изкара тази година и да се говори, че правим опит да се спасим. Не се спасяваме! Ние се спасяваме, ако знае, че от тази точка трябва да отиде до тази точка. Аз не виждам плана", заяви Вуцов в предаването "Тази събота" на bTV.

Диксън заяви още, че иска да инвестира в инфраструктурата и на мястото на стадион "Георги Аспарухов" да построи модерно спортно съоръжение и търговски център. До сега обаче той не се е свързал със съответните институции, които трябва да разрешат подобна реконструкция.

"Не съм на 100% убеден. И много хора, ветерани, хора с опит, които седят на "Герена", са песимисти такова грандиозно събитие да се случи. Не е реално. Дай Боже да се случи. Не искам утре да се случи и да кажат: "Този отиде там и каза, че няма да се случи!". Като приказка стои малко по-тежко, отколкото е реалистично да се случи. Преди години направихме една глупост - отидохме и съборихме Сектор "А", направи се нещо, което в никой случай не е добро, защото не е завършено. И тези пари седят като дълг на клуба. Да не се случи същото? Доста е хипотетично някой от общината да сложи подпис да се събори стадион и да се прави в парка мол", коментира Вуцов.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Свързани новини