Отидете към основна версия

1 667 5

Верстапен продължава да гази

  • макс верстапен-
  • тренировка-
  • гран при на австрия

Той направи 34 обиколки в първата свободна тренировка за деня в Австрия и не показа слабости след победата си в Гран при на Щирия

Снимка: EPA/БГНЕС

Макс Верстапен с Ред Бул постави очаквано най-добра обиколка в първата свободна тренировка преди Гран при на Австрия от Формула 1.

Лидерът в генералното класиране при пилотите записа време 1:05.143 минути и бе по-бърз от тренировките през миналата седмица, а Шарл Льоклер (Монако, Ферари) остана втори с 0.266 секунди пасив. Той завърши с нищожна преднина от 22 хилядни от секундата пред съотборника си Карлос Сайнс (Испания, Ферари).

Верстапен направи 34 обиколки в първата свободна тренировка за деня и не показа слабости след победата си в Гран при на Щирия, отново на домашната писта на отбора "Ред Бул Ринг".

Днес пилотите тестваха новите гуми на "Пирели", които могат да върнат стратегиите с едно спиране в бокса, така че времето на Верстапен бе атакувано едва в края, но безуспешно. Именно заради тестовете обиколките от сутрешната сесия не са показателни за очакванията за целия уикенд.

Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес) завърши четвърти, а Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) остана едва седми с близо половин секунда пасив.

Болидите на отбора отново изпитваха проблеми с гумите при по-ниски температури на асфалта, а Гран при на Австрия най-вероятно ще предложи именно такива.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини