Отидете към основна версия

1 990 8

Джордж Сейнт Пиер за Ник Диаз: Той е минало!

  • ник диаз-
  • джордж сейнт пиер-
  • ufc-
  • роби лоуър

Ветеранът се завърна в UFC след цели 7 години отсъствие със загуба

Снимка: Shutterstock

Един от исторически най-добрите в граплинга бойци на UFC - Ник Диаз, направи сензационно завръщане на професионалния ринг преди няколко седмици, но вместо да попадне в заглавията на спортните издания по света той се превърна в жертва на Роби Лоуър с технически нокаут. Именно това е причината една друга легенда на смесените бойни изкуства - Джордж Сейнт Пиер, да смята, че американецът е оставил най-добрите години зад гърба си.

Вечерта беше тежка за Ник Диаз, след като се завърна след 6-7 години отсъствие. Това беше много-много дълъг период. Никой не може да се завърне по-добър след такова отсъствие. Останах с впечатлението, че той е изхарчил много пари за съжаление. Може би най-доброто от него вече е в миналото. Със сигурност той беше ръждясал в последната си битка“, каза Сейнт Пиер, цитиран от ESPN.

Между 2008 г. и 2011 г. Диаз е в поредица от 11 победи и то в две различни категории. Карлос Кондит обаче печели симпатиите на съдиите през февруари 2012 г. срещу него. Следва още една загуба година по-късно именно от Джордж Сейнт Пиер, а през 2015 г. срещу Андерсон Силва поражението бе отменено след уличаването на бразилеца в приемане на забранени субстанции.

38-годишният Ник Диаз тепърва има да взима решение дали да продължи битките в октагона или да се откаже окончателно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини