Отидете към основна версия

1 462 6

Лудогорец с категоричен успех над Царско село в повторния дебют на Любо Пенев

  • лудогорец-
  • царско село-
  • 4:0-
  • efbet лига

В края на първото полувреме двата отбора се сдърпаха, като Кирил Десподов едва не се сби с двама футболисти на "царете"

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец победи с лекота Царско село под дъжда в Разград с 4:0, като по този начин "орлите" продължават да са лидери в efbet Лига.

Във 2-ата минута Текпетей стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. След това Вердон можеше да отбележи, като с глава би след центриране на Десподов. Имаше обаче засада. Последва отлично подаване по земя от Пинас към Текпетей, но ганайското крило се размина с топката.

В 41-ата минута Петър Атанасов стреля, но Кахлина се намеси. В ответната атака Сотириу бе изведен зад защитата и опита да прехвърли Янко Георгиев. Вратарят се справи, но Сотириу пак би - в аут.

В края на първото полувреме двата отбора се сдърпаха, след като Кирил Десподов елиминира с топка Ален Стеванович, а халфът на Царско село понечи да спъне българина. Това не се хареса на Десподов, който реагира и двамата започнаха да се бутат край тъчлинията. Двата отбора се скупчиха, а да защити Халилович се притече Иван Бандаловски, който издърпа Десподов. Звездата на "орлите" тръгна да рита бранителя, но се спря, а реферът Ивайло Ненков даде жълти картони на двамата българи, докато Халилович остана без предупреждение. Покрай цялата суматоха бе и Любослав Пенев, който с тяло опита да попречи на футболистите да продължат със страстите.

Лудогорец поведе в 56-ата минута. Тогава Кирил Десподов центрира от фаул, а Жосуе Са с глава прати топката в другия ъгъл на Янко Георгиев. След това домакините направиха красива атака, завършила с топовен изстрел на Пинас, избит от Янко Георгиев. В 66-ата минута Сотириу направи 2:0. Икоко стреля силно, Георгиев не се намеси добре и от близо кипъреца не сбърка. В 74-ата минута Ману намери добре Десподов, чийто шут бе избит от голлинията.

Резултатът стана 3:0 десетина минути преди края. Точен бе Алекс Сантана, който разигра добре с Елвис Ману и с параболичен изстрел не остави шансове на Янко Георгиев. Крайният резултат оформи Кирил Десподов. Той се възползва от пресечена от Баджи топка и с хубав изстрел отбеляза третото си попадение от началото на сезона.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини