Отидете към основна версия

1 156 3

Дисциплинарната комисия отложи наказанията за ЦСКА и Локо Пловдив след сбиването на агитките

  • цска-
  • локомотив пловдив-
  • бфс

От Дисципа се аргументираха, че събират още доказателства около инцидента

Снимка: БГНЕС

ЦСКА и Локомотив Пловдив все още очакват да научат размера на своите наказания от Дисциплинарната комисия към БФС след сбиването на феновете от двете агитки преди началото на дербито от 13 кръг в efbet Лига.

От Дисципа заявиха, че все още събират доказателства, за да се вземе максимално обективно и справедливо решение. Намеренията за санкция не бяха потвърдени, но историята е категорична, че след подобни ексцесии винаги се стига до солидни глоби за отборите.

ЦСКА в ролята си на домакин по всяка вероятност ще понесе по-солидна санкция, защото не бяха взети нужните превантивни мерки, за да не се стигне до злощастните събития.

Припомняме, че в минути преди двубоя се стигна до ескалация на напрежението от двата края на стадион „Българска армия“. Смята се, че запалянковци на „черно-белите“ са инициирали конфликта със счупени седалки и хвърлени предмети, а след това от Сектор „Г“ щурмуваха пистата, за да се включат активно в сбиването. Полицията нахлу на стадиона 6-7 минути след това, за да може и самата среща да започне без риск за безопасността на футболистите.

Междувременно Черно море получи санкция в размер на 2000 лв. от Дисциплинарната комисия за обидни и нецензурни скандирания по време на домакинството срещу Левски.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини