Отидете към основна версия

3 381 32

Брага затвърди домакинската си доминация, въпреки амбициите на Лудогорец

  • спортинг брага-
  • лудогорец-
  • лига европа

Българският гранд допусна цели 4 попадения във вратата си

Снимка: БГНЕС

Лудогорец даде всичко от себе си, но не успя да наруши домакинската форма на Спортинг Брага в Лига Европа, отстъпвайки с 4:2 на „Ещадио Мунисипал“.

Али Мусрати откри резултата в 25' след далечен удар, но не и без съдействието на Кристиян Кахлина, който можеше да отрази спокойно изстрела, но намесата му само прати кълбото в страничната част на мрежата му.

Пиерос Сотириу все пак върна „орлите“ в срещата с техничното си изпълнение, прехвърлило Матеус, но радостта в българския тим продължи само няколко минути, защото Медейрош и Галено вкараха още два гола до края на първата част.

След почивката и двамата наставници направиха редица промени в редиците си, а една от резервите за Карлуш Карвалял - Гонсалес, увеличи разликата в полза на „бишопите“ на 4:1.

Игор Пластун отново върна надеждите за Лудогорец в 79', когато засече центриране на Кирил Десподов от корнер, но това се оказа последният гол в този иначе доста интересен мач.

Самият Десподов трябва да понесе известна част от вината за резултата, защото в началото на втората част пропиля чиста възможност, излизайки очи в очи с вратаря.

Българският шампион остава последен в Група F и макар на теория да има шанс за класиране на елиминациите, реалността е такава, че по всяка вероятност срещите с Цървена звезда и Мидтиланд ще са последните за тима в евротурнирите през този сезон.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини