Отидете към основна версия

1 935 5

Испански футболист обяви, че е бисексуален

  • футбол-
  • футболист-
  • бисексуален

Изявлението на Кавало бе посрещнато с огромна обществена подкрепа от негови колеги и други спортисти

Снимка: БГНЕС

Испански футболист обяви, че е бисексуален, но отказа да разкрие името си. Новината идва седмица, след като 21-годишният австралийски играч Джош Кавало заяви във видео, че е хомосексуалист.

Изявлението на Кавало бе посрещнато с огромна обществена подкрепа от негови колеги и други спортисти. Radio Murcia Cadena Ser сега публикува писмо от професионален играч, който пожела да остане анонимен, защото „посланието е по-важно от името“. В писмото играчът потвърждава, че е бисексуален и живее със своя партньор, мъж.

„Първо, искам да изразя моята дълбока признателност към Джошуа Кавало за това, че сподели чувствата си с всички нас. И сега искам да кажа, че, да, можеш да играеш футбол, ако си хомосексуалист, бисексуален, какъвто се считам и аз. Днес взех решение да продължа с посланието, което този играч изпрати преди няколко дни. В добавка, оценявам високо това, че мога да продължа да бъда себе си, с моя характер, отделно от моята работа, която имам право да защитавам. Считам, че е важно да направя тази крачка и да разкажа повече за личния си живот“, се казва в част от писмото на испанския играч.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини