Отидете към основна версия

5 583 8

Легендата „Меджик“ Джонсън отбеляза 30 години живот с ХИВ

  • ървин меджик джонсън-
  • ла лейкърс-
  • хив/спин

Баскетболистът бе диагностициран с болестта през 1991 г.

Снимка: БГНЕС

Баскетболната легенда Ървин „Меджик“ Джонсън е един от най-големите примери за сила на духа и волята, защото вече 30 години води успешна битка с ХИВ.

Тази неделя 62-годишния спортист отбеляза именно този юбилей, като благодари на Господ за здравето, което му е дал в целия този труден период, пише самият той през профила си в Twitter.

„Беше ми трудно (да призная), защото я обичам толкова много и се ненавиждах, за дето трябваше да я нараня. Играл съм срещу някои от най-добрите баскетболисти в света, нали? Състезавал съм се в шампионати, девет пъти съм играл финали (на NBA), така че знам, какво е напрежение. Но никога не съм изпитвал по-голямо напрежение от онзи път, в който шофирах към вкъщи, за да ѝ предам новината“, споделя Джонсън в интервю за CBS.

Легендата споделя, че в момента изследванията му показват, че няма и следа от ХИВ, но лекарите го съветват да не спира да приема всичките му предписани медикаменти, за да продължи да води настоящия си начин на живот.

„Меджик“ Джонсън има 5 шампионски титли и 3 пъти печели наградата MVP във финалите, като така се превръща в един от най-успешните баскетболисти в историята.

През ноември 1991 г. той признава публично, че е бил диагностициран със СПИН и макар първоначално да отрича, че е в следствие на безразборен секс, по-късно признава и тази си вина.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини