Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 20:30 5 542 8

Легендата „Меджик“ Джонсън отбеляза 30 години живот с ХИВ

  • ървин меджик джонсън-
  • ла лейкърс-
  • хив/спин

Баскетболистът бе диагностициран с болестта през 1991 г.

Легендата „Меджик“ Джонсън отбеляза 30 години живот с ХИВ - 1
Снимка: БГНЕС

Баскетболната легенда Ървин „Меджик“ Джонсън е един от най-големите примери за сила на духа и волята, защото вече 30 години води успешна битка с ХИВ.

Тази неделя 62-годишния спортист отбеляза именно този юбилей, като благодари на Господ за здравето, което му е дал в целия този труден период, пише самият той през профила си в Twitter.

„Беше ми трудно (да призная), защото я обичам толкова много и се ненавиждах, за дето трябваше да я нараня. Играл съм срещу някои от най-добрите баскетболисти в света, нали? Състезавал съм се в шампионати, девет пъти съм играл финали (на NBA), така че знам, какво е напрежение. Но никога не съм изпитвал по-голямо напрежение от онзи път, в който шофирах към вкъщи, за да ѝ предам новината“, споделя Джонсън в интервю за CBS.

Легендата споделя, че в момента изследванията му показват, че няма и следа от ХИВ, но лекарите го съветват да не спира да приема всичките му предписани медикаменти, за да продължи да води настоящия си начин на живот.

„Меджик“ Джонсън има 5 шампионски титли и 3 пъти печели наградата MVP във финалите, като така се превръща в един от най-успешните баскетболисти в историята.

През ноември 1991 г. той признава публично, че е бил диагностициран със СПИН и макар първоначално да отрича, че е в следствие на безразборен секс, по-късно признава и тази си вина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    5 1 Отговор
    Ами тамън, като няма следа от уж нелекувания спин му е време за ковид да му измислят, а че е легенда легенда е
  • 2 ????

    4 2 Отговор
    Дал му Господ дни да живее, защото толкова много и при това богати като него не са между живите.
  • 3 ким

    6 1 Отговор
    Фаучи така и не му направи ваксина, както бил обещал през 84-а, че ще е готова през 86-а.
  • 4 Рошко

    1 1 Отговор
    Апропо, гледах nba, заради него и майкъл джордън делите им бяха тиатанични

    Коментиран от #5

  • 5 Да питам

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    По коя телевизия ги гледаше?
  • 6 Джони

    2 3 Отговор
    Смешки. 😀😀😀😀Няма следа от СПИНно докторите му казали да продължава да ги храни, т. е да пие хапчета да ги храни ФАРМАЦЕВТИЧНАТА Мафия, същата работа и със Пландемията Ковид, оня болния измисли нов бизнес,, Ваксинация,, ако го светнат на ДЕБИЛ ГЕЙТС и Пкандемията ще свърши. Съвсем ни направиха на глупаци. Значи няма СПИН ама пий си хапчетата и спонсорирай фармацевтичната МАФИЯ. АМИ ЗНАЧИ ТАКА Е И С ХАПЧЕТАТА ЗА КРЪВНО 🤔🤔🤔
  • 7 Джони

    0 2 Отговор
    Четете и знайте че всичко е лъжа, а само пари, значи няма СПИН но ти пий хапчета, в Израел има лекарство за Ковид за 4 дни лекува ама не трябва инжекция за да те.... Ако толкова са загрижени за хората защо не измислиха лекарство за Рак а ваксина за грип от която уми... веднага измислиха?
  • 8 Джони

    1 1 Отговор
    Няма СПИН но лекарите му са казали да продължава да пие хапчетата 😀😀😀😀т. Е да ги спонсорира, е какво е това лицемерие? Значи така е с кръвното и с Ковида, уж има болест има ваксини даже като си ги сложиш пак можеш да се разболееш 😀😀😀Е тия вече мислят че хората са съвсем луди