Отидете към основна версия

5 410 44

БФ по тенис: Григор отново обърна гръб на България

  • григор димитров-
  • atp cup-
  • рангел марков

Остри критики към първата ни ракета от местната федерация

Снимка: БГНЕС

Българската федерация по тенис излезе с остра критика към Григор Димитров след поредния му отказ от участие на ATP Cup, научихме от вестник „Сега“.

Пред изданието вицепрезидентът на федерацията Рангел Марков не скри възмущението си към първата ни ракета, обвинявайки го, че той е причината България да не получи покана за турнира.

Жалко е, че за пореден път Григор обръща гръб - и на България и най-вече на тези момчета, които имат огромна нужда от този турнир. За Мико Кузманов и Адриан само това, че ще играят с топ тенисистите директно ги праща в друга орбита. Включително и финансово, което за тях е изключително важно. Много жалко за останалите момчета. Те имат огромна необходимост да играят такива срещи и няма да имат тази възможност. А и вече имаме в България няколко поколения млади тенисисти - деца, израснали с мечтата да са Григор, които не могат да се докоснат нито един път до него. Той един път не е дошъл, да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е много голямо. Но, ако поне малко не го предаде на тези след него, какъв е смисълът“, пита лаконично Марков.

Димитров възнамерява да се включи в първия турнир за годината в Мелбърн, след което да вземе участие на Откритото първенство на Австралия. Тези му планове изглежда влизат в конфликт с международния турнир, където Франция ще заеме мястото на България сред участниците.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини

  • Канадски триумф на ATP Cup

    Отборът на Канада спечели с 2:0 финала срещу Испания на ATP Cup, която се проведе в Мелбърн. Решаващи за канадците се оказаха индивидуалните мачове, к ...
    09.01.2022
    1 035
    4