Отидете към основна версия

3 537 30

Заплашиха Джокович да го качат на следващия полет за дома

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • мелбърн

Джокович обяви вчера, че е получил разрешение от организаторите на турнира от Големия шлем за участието си и тръгва към Австралия

Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще трябва да представи още на летището в Мелбърн при пристигането си медицинското изключение, заради което му бе позволено да участва на Откритото първенство на Австралия без да доказва, че е ваксиниран против коронавирус.

Ако не го направи, сърбинът ще бъде качен на "следващия полет за дома", заяви австралийският министър председател Скот Морисън.

Джокович обяви вчера, че е получил разрешение от организаторите на турнира от Големия шлем за участието си и тръгва към Австралия. Австралийската тенис федерация и правителството на щата Виктория заявиха, че сръбският тенисист е сред 26-те, което са кандидатствали за въпросното изключение по медицински причини, но не е получил никакво специално отношение при преценката на молбата му.

"Чакаме да представи документите и доказателство, което да ги подкрепи. Ако то не е основателно, тогава той няма да бъде третиран по-различно от всички останали граждани и ще бъде качен на обратен самолет. Няма да има специални правила за Новак Джокович или когото и да е друг", заяви Морисън на пресконференция.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 37 гласа.

Свързани новини