Отидете към основна версия

1 120 4

ВАР подсигури успеха на Ливърпул, с който клубът стопи дистанцията до Манчестър Сити

  • ливърпул-
  • кристъл палас

Видео-асистентът не забеляза нищо нередно в изпросеното нарушение на Гуаита срещу Жота

Снимка: БГНЕС

Ливърпул се доближи на 9 точки от първото място във Висшата лига, след като победи с 1:3 коравия тим на Кристъл Палас, но не и без съдействието на английския вариант на видео-асистент рефера.

„Мърсисайдци“ получиха дузпа в последните минути на мача за нарушение на вратаря Гуаита срещу Диого Жота, но нито едно повторение не ни убеди в правотата на решението. От бялата точка пък се разписа Фабиньо, за да узакони трите точки за тима си.

Преди това в далеч по-спортсменски стил Върджил ван Дайк и Алекс Окслейд-Чембърлейн дадоха аванс от два гола на отбора от Мърсисайд, а Одсон Едуар върна надеждите на „орлите“ рано-рано през втората част.

Успехът все пак стана официален и Ливърпул вече има 48 точки в актива си, докато Палас остава само с 24.

Ден по-рано Манчестър Сити завърши наравно със Саутхамптън, като тогава ВАР не пожела да отсъди дузпа за „гражданите“ при 1:1, нито пък да изгони играч на „светците“ за грубиянско нарушение срещу Аймерик Лапорт. Но системата в Англия е до такава степен дискредитирана, че вече е трудно да се гледа сериозно на нея, както правят все по-успешно в останалите елитни шампионати.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини