Last news in Fakti

23 Януари, 2022 19:45 1 114 4

ВАР подсигури успеха на Ливърпул, с който клубът стопи дистанцията до Манчестър Сити

  • ливърпул-
  • кристъл палас

Видео-асистентът не забеляза нищо нередно в изпросеното нарушение на Гуаита срещу Жота

ВАР подсигури успеха на Ливърпул, с който клубът стопи дистанцията до Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул се доближи на 9 точки от първото място във Висшата лига, след като победи с 1:3 коравия тим на Кристъл Палас, но не и без съдействието на английския вариант на видео-асистент рефера.

„Мърсисайдци“ получиха дузпа в последните минути на мача за нарушение на вратаря Гуаита срещу Диого Жота, но нито едно повторение не ни убеди в правотата на решението. От бялата точка пък се разписа Фабиньо, за да узакони трите точки за тима си.

Преди това в далеч по-спортсменски стил Върджил ван Дайк и Алекс Окслейд-Чембърлейн дадоха аванс от два гола на отбора от Мърсисайд, а Одсон Едуар върна надеждите на „орлите“ рано-рано през втората част.

Успехът все пак стана официален и Ливърпул вече има 48 точки в актива си, докато Палас остава само с 24.

Ден по-рано Манчестър Сити завърши наравно със Саутхамптън, като тогава ВАР не пожела да отсъди дузпа за „гражданите“ при 1:1, нито пък да изгони играч на „светците“ за грубиянско нарушение срещу Аймерик Лапорт. Но системата в Англия е до такава степен дискредитирана, че вече е трудно да се гледа сериозно на нея, както правят все по-успешно в останалите елитни шампионати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говедо

    4 1 Отговор
    ВАР осигури вчера победата на явно любим на драскача отбор,а днес с дузпа или не ,мача бе свършил

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Е,то е ясно

    2 2 Отговор
    лиВАРпуля трепериха докрая при 1:2, но ВАР винаги е насреща и помага!
  • 4 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Говедо":

    Ника ти отговаря тотално на коментара ти във форума...!!! Мача не беше свършил още при 1- 2,щото треперехте до края,ама с дузпата дадена ви от ВАР се успокоихте...!!! Зачетен гол и на мача Манч.Юн- Уест Хям при 100 % засада,недадена дузпа за Манч.Сити срещу Саутхямптън,и червен картон за,светците...!!! Кво ще кажеш сега за системата ВАР....все едно букитата дирижират мачовете....!!!