Отидете към основна версия

1 676 5

ЦСКА 1948 премаза Ботев Враца (ВИДЕО)

  • цска 1948-
  • ботев враца-
  • efbet лига-
  • футбол

"Червените" победиха съперника с 4:0

Отборът на ЦСКА 1948 разби Ботев Враца с 4:0 в мач от 20-ия кръг на родната efbet Лига. С по два гола за столичани се отчетоха Георги Русев и новото попълнение Александър Колев.

През есенния полусезон "червените" вкараха цели 5 попадения на същия противник, но тогава врачани отбелязаха поне почетно попадение. Ботев Враца имаше своите шансове и днес, но момчетата на Даниел Моралес се проваляха в завършващия момент.

Срещата стартира агресивно, като гостите веднага натикаха противника в неговата половина. Още в петата минута Васил Шопов напредна добре отдясно и центрира към Лазар Марин, но топката бе избита от защитник в зелено.

Домакините се разиграха и в рамките на следващите минути организираха няколко добри атаки, завършили обаче с неуспех. Юлиан Ненов на два пъти застражи вратата на Караджов, но националният страж се справи и опази мрежата си.

Същото не успя да направи Красимир Костов, който в 22-ата минута допусна Георги Русев да прати топката в мрежата му. "Червените" организираха бързо нападение. Васил Шопов получи топката в наказателното поле и бързо подаде към Георги Русев, който от близко разстояние с лекота я чукна във вратата на Ботев Враца.

Четири минути по-късно Александър Колев удвои аванса на ЦСКА 1948. Гостите изпълниха ъглов удар, но след кратко разбъркване домакините избиха. Александров обаче побърза да върне топката в предни позиции и след фрапантна грешка на Красимир Костов резултатът вече бе 2:0 в полза на "червените".

Поредната добра атака на гостите завърши с нов гол. Александър Колев получи топката вляво и отправи успоредно на голлинията подаване, което бе посрещнато от Георги Русев. Защитата на Ботев Враца тотално проспа ситуацията и остави бившия младежки национал да отбележи второто си попадение в мача.

Втората част стартира с греда за Ботев Враца. Едва секунди след подновяването на играта Юлиан Ненов и Мартин Николов разиграха страхотно в наказателтото поле на противника. Николов стреля, но Караджов отрази, а впоследствие топката чукна и страничния стълб.

Малко преди да измине час игра Алекс Колев покачи за 4:0, след като получи топката от Ивайло Чочев, надигра противников защитник и прати кълбото в мрежата на Костов.

Двайсетина минути преди края Марио Топузов извърши невероятен пробив, подминавайки половината състав на Ботев Враца, но не успя да преодолее Красимир Костов. В последните минути двата тима получиха по един свободен удар, но и от двете положения не произлезе нищо опасно.

Така ЦСКА 1948 стартира пролетния дял с победа и събра 22 точки на 10-ата позиция. Врачани остават позиция по-долу с 19 пункта.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини