Отидете към основна версия

13 641 23

Роман Абрамович избяга в Израел

  • роман абрамович-
  • челси-
  • израел

Руснакът е забелязан на летището в Тел Авив

Снимка: БГНЕС

Руският олигарх Роман Абрамович избра да се скрие в Израел, докато натискът върху бизнеса му се уталожи или поне това са спекулациите около факта, че е забелязан във VIP зоната на летището в Тел Авив по-рано днес.

Източници на Reuters са установили, че частен самолет, използван от петролния магнат, е тръгнал от Москва в посока Истанбул, но по непотвърдена причина каца в Израел. Не е ясна причината за променения курс.

Абрамович има руско, португалско и израелско гражданство, което му позволява по-лесно да сменя локациите си, въпреки забраната за достъп, която получи на територията на 27 държави по света.

Милиардерът е считан за един от приближените на Владимир Путин и по тази причина той попада в списъка със седем руски богаташи, които търпят санкции наравно с руския президент. Самият той обаче отрича да има такава връзка в опит да опази имуществото си.

Припомняме, че Роман Абрамович е собственик на действащия носител на Шампионската лига Челси, а това стана повод британското правителство да блокира почти всички финансови операции от футболния клуб. В резултат дори лицензът му е застрашен, както и възможността да изпълнява ангажиментите си за пътувания из „острова“ и Европа.

Тепърва предстои да научим официалната причина за визитата на Абрамович в Тел Авив.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.

Свързани новини