Отидете към основна версия

1 397 12

Радостин Василев с обвинения в престъпна дейност срещу ръководителите на големи спортни обекти у нас

  • радостин василев

Министърът продължава да води истинска война с административните органи в родния спорт

Снимка: БГНЕС

Спортният министър Радостин Василев хвърли поредна доза обвинения срещу ръководните органи на търговските дружества в най-големите спортни обекти в България. Той дори определи дейността им за „престъпна“.

Ще извадим количествено-стойностната сметка на ремонта, който е извършен през 2018 и 2019 г. в Зимния дворец. Ще бъде проверено какво е ремонтирано, как е ремонтирано и в какво състояние е в момента. Според мен не се вижда ремонт за 600 000 лв., камо ли за 6 млн. лв., но аз не съм експерт в оценка на подобни дейности. Има органи, които ще го направят. За мен, ако по този начин ремонтираш база, е най-малкото нецелесъобразно“, каза Василев пред Nova.

Той лично инспектира състоянието на „Зимния дворец“ и спортния комплекс „Червено знаме“, като обяви състоянието и на двата обекта, за окаяно.

За три месеца нямах нито един сигнал от ръководствата на „Национална спортна база”, „Академика 2011” и „Сердика спортни имоти”. Нямах дори комуникация с тези дружества. Те са управлявани по престъпен начин от хора, на които трябва да се търси наказателна отговорност. Това нещо е безспорно“, каза още той пред телевизията.

По всичко личи мандатът на Радостин Василев ще бъде посветен изцяло на борбата с корупция в спортния сектор, където България се превърна от водеща сила в Европа през годините в страна, която изпраща все по-малко атлети на най-престижните турнири, изключвайки разбира се художествената гимнастика и част от бойните спортове.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини