Отидете към основна версия

1 287 0

Байерн Мюнхен се издъни срещу Щутгарт на празника си

  • щутгарт-
  • байерн мюнхен-
  • футбол-
  • бундеслига

Двата отбора направиха атрактивен двубой, който завърши 2:2

Щутгарт си тръгна с важна точка от гостуването на шампиона Байерн Мюнхен. Двата отбора направиха атрактивен двубой, който завърши 2:2. Швабите поведоха в осмата минута с гол на Тиаго Томас. Тимът на Юлиан Нагелсман стигна до обрат до почивката с голове на Серж Гнабри и Томас Мюлер. В началото на втората част Саша Калайджич изравни. Баварците на три пъти удариха греда, но и гостите пропуснаха някои отлични възможности да поведат през втората част. В края на срещата Кингсли Коман получи червен картон.

Спечелената точка от Щутгарт пък почти му гарантира участие в плейофа за оцеляване, тъй като вече има преднина от 3 точки пред Арминия и е с доста по-добра голова разлика.

В началото на втората част обаче Щутгарт изравни. Домакините не успяха да изчистят и центриране на Соса бе засечено с глава от Калайджич. Секунди по-късно австрийският нападател имаше великолепен шанс отново да се разпише, но стреля слабо и не затрудни Нойер. Фьорстер също пропусна отлична възможност в 75-ата минута. Левандовски пък бе близо до гол малко по-късно, но блестяща намеса на вратаря, който отби топката в гредата, го предотврати. Двата отбора не спряха да атакуват до края, но до нов гол не се стигна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини