Отидете към основна версия

1 133 2

Бунт за пари тресе канадския национален отбор

  • канада-
  • катар-
  • световно първенство по футбол

Играчите бойкотираха контролата с Панама

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бунт за пари тресе канадския национален отбор месеци преди началото на световното първенство по футбол (21.11. - 18.12.2022), а играчите изпълниха заканата си да бойкотират контролата с Панама. Двубоят трябваше да се играе малко след полунощ наше време, но футболистите останаха твърди в намерението си да протестират и освен, че не тренираха в последните дни, не излязоха на терена.

Проблемът е, че все още не са получили обещаните им още през март премии за класиране на Мондиала. Заедно с това играчите напират да получат сума, четири пъти по-висока от предвидената от футболната федерация на страната (по 30 хиляди евро на човек).

Футболистите искат да бъдат осигурени самолетни билети и платен престоят на семействата им на Мондиала в Катар, което също засега не среща положителен отговори от началниците на местната федерация.

Класирането за Мондиала в Катар през ноември и декември е първо за канадците от 36 години насам. През 1986 година “кленовите листа” дебютираха на световни финали, като останаха последни в група с Франция, СССР и Унгария.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини