15 Юни, 2022 08:28 1 188 1

1000 бедуински палатки за феновете в Катар

  • катар-
  • световно първенство-
  • футбол-
  • палатка-
  • палатки-
  • бедуински палатки-
  • фенове-
  • пустиня

Те ще предложат на гостите автентични катарски преживявания

1000 бедуински палатки за феновете в Катар - 1
Снимка: Shutterstock

Домакинът на Световното първенство по футбол Катар планира да постави в пустинята 1000 палатки в бедуински стил за феновете на Мондиал 2022, обявиха организаторите. Те се надяват да привлекат 1,2 милиона посетители в страната за 28-дневния турнир през ноември и декември тази година, допълва агенция „Ройтерс“, предаде БТА.

Палатките ще бъдат разположени в пустинната обстановка, за да предложат на гостите автентични катарски преживявания, обясни Омар Ал-Джабер, директор по настаняването на организаторите. „Ще дадем възможност на феновете да живеят в пустинята“, каза Ал-Джабер. Той добави, че 200 от палатките ще бъдат луксозни и ще се предоставят срещу по-високи такси. Според последните данни, страната разполага с по-малко от 30 000 хотелски стаи, а 80 процента от тях в момента са разпределени за гостите на Международната футболна централа – ФИФА, коментира Омар Ал-Джабер. ФИФА ще освободи стаите, от които отборите, съдиите, медиите и другите официални лица не се нуждаят, когато турнирът наближи, съобщи още „Ройтерс“.

Катар трябваше да увеличи възможността за настаняване извън хотелите и с два круизни кораба, акостирали в пристанището в Доха, а споделените вили и апартаменти ще добавят още около 69 000 стаи, повечето от които се управляват от Accor, най-големият хотелски оператор в Европа. Съществуват и планове за разполагане на сглобяеми фен селища на някои празни парцели, разкри Ал-Джабер. „Като цяло имаме повече от 100 000 стаи и все още има някои нови опции“, каза той, уверявайки, че ще има достатъчно места за настаняване на всички желаещи дори в края на ноември, когато се очаква най-голямата посещаемост.

Към момента обаче налични възможности са оскъдни и скъпи. Според катарския официален туристически уебсайт предлага двустаен апартамент в покрайнините на Доха за 390 долара на вечер, както и апартамент на круизен кораб за 1650 долара на вечер в края на ноември. Много посетители няма да остават за през нощта, защото Катар даде възможност на местни авиолинии да изпълняват повече от 180 полети дневно. Това ще позволи на феновете да пътуват от близките градове само за съответния ден и ще облекчи търсенето на опции за настаняване в Доха.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    1 0 Отговор
    И по една камила ще им дадът.