Отидете към основна версия

2 025 18

Португалия и Гана най-накрая спретнаха футболно зрелище на Мондиала

  • португалия-
  • гана-
  • катар 2022

Двата тима изчакаха последните 30 минути, но все пак

Снимка: БГНЕС

Португалия постигна много трудна победа с 3:2 над Гана в най-зрелищния мач до момента на световното първенство по футбол в Катар.

Двата тима предложиха приспивно темпо някъде до средата на втората част, но финалните 30 минути изобилстваха от толкова футбол, че да компенсират за предходните 60.

Кристияно Роналдо си изпроси дузпа в 65' и сам я реализира, но справедливостта в решението бе доста спорна, защото Мохамед Салису не направи нищо нередно, за да се пребори със звездата на съперника за топката. Голът обаче бе признат и резултатът - открит.

Андре Аю върна равенството след гол с глава 8 минути по-късно, а Жоао Феликс и Рафаел Леао реагираха още по-бързо и дадоха аванс от две попадения за „Селесао“.

Секунди преди края на редовното време Осман Букари възстанови интригата, възползвайки се от изсипана топка от Абдул-Рахман Баба в наказателното поле. Той обаче се подаде на емоцията и тръгна да празнува край тъча, докато съотборниците му бързаха да занесат кълбото на центъра, за да подновят играта.

След 9-те добавени минути Диого Коща едва не допусна най-ужасната грешка за един вратар. Той не се огледа достатъчно добре, след като улови една топка. Зад гърба му скрит остана Баба, изчака го да пусне топката на земята и го изпревари, за да му я отнеме. За лош късмет на ганаеца обаче той се подхлъзна и не успя да вкара изравнителния гол.

В крайна сметка всички точки останаха в актива на Португалия, а Гана ще преследва класиране напред в сблъсъците с Уругвай и Южна Корея.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Неймар притесни Бразилия!

    Бразилия започна с победа участието си на Мондиал 2022. "Селесао" се наложи с 2:0 над Сърбия с два гола на Ричарлисон. Южноамериканците о ...
    25.11.2022
    2 347
    2
  • Спортът по ТВ в петък (25 ноември)

    10.00 Кърлинг: Европейско първенство в Йостерсунд, полуфинал, мъже Евроспорт 2 12.00 Уелс - Иран БНТ 1, БНТ 3 12.00 Голф, Европейски тур МАХ Спорт 2 ...
    25.11.2022
    2 418
    1
  • Вратарят на Мексико: Меси притежава магия!

    Вратарят на националния отбор на Мексико по футбол Гийермо Очоа заяви, че се чувства много мотивиран преди съботния мач от Световното първенство в Кат ...
    25.11.2022
    1 844
    3
  • Германците бойкотират Световното в Катар

    По-малко от 10 милиона в Германия са гледали резила на Бундестима срещу Япония. Соченият за фаворит тим на Ханзи Флик записа поражение с 1:2. Цифра ...
    25.11.2022
    17 956
    63