Отидете към основна версия

1 798 7

Аржентина накара Полша да трепери в невиждана драма

  • аржентина-
  • полша-
  • катар 2022

Самата среща бе белязана от една от най-комичните дузпи в историята

Снимка: БГНЕС

Аржентина официално спечели Група C на световното първенство по футбол в Катар след успех с 0:2 над Полша.

Алексис МакАлистър и Хулиан Алварез вкараха попаденията за „гаучосите“, за да гарантират мястото на тима си на 1/8-финалите, но така накараха „Дружина полска“ да трепери дори до края на мача между Саудитска Арабия и Мексико, тъй като разликата с „ацтеките“ се изразяваше единствено в получените официални предупреждения.

Преди всичките тези драми обаче Лионел Меси получи правото да изпълнява най-леката дузпа в кариерата за нарушение срещу самия себе си. 7-кратният носител на „Златната топка“ скочи за една висока топка, отигра я с глава далеч от целта, а миг по-късно бе докоснат по лицето от Войжджек Шченсни и ВАР реши да убеди главния съдия от Нидерландия, че трябва да даде наказателен удар. Правдата обаче възтържествува и полският страж спаси удара на аржентинската легенда.

Поляците на свой ред не сториха нищо градивно в предни позиции и дори не отправиха нито един точен удар, за да се опитат да заслужат мястото си на елиминациите. Съдбата обаче им се усмихна след крайния съдийски сигнал, защото в другата среща саудитите върнаха едно попадение на мексиканците дълбоко в добавеното време.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини