Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 23:03 1 795 7

Аржентина накара Полша да трепери в невиждана драма

  • аржентина-
  • полша-
  • катар 2022

Самата среща бе белязана от една от най-комичните дузпи в историята

Аржентина накара Полша да трепери в невиждана драма - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина официално спечели Група C на световното първенство по футбол в Катар след успех с 0:2 над Полша.

Алексис МакАлистър и Хулиан Алварез вкараха попаденията за „гаучосите“, за да гарантират мястото на тима си на 1/8-финалите, но така накараха „Дружина полска“ да трепери дори до края на мача между Саудитска Арабия и Мексико, тъй като разликата с „ацтеките“ се изразяваше единствено в получените официални предупреждения.

Преди всичките тези драми обаче Лионел Меси получи правото да изпълнява най-леката дузпа в кариерата за нарушение срещу самия себе си. 7-кратният носител на „Златната топка“ скочи за една висока топка, отигра я с глава далеч от целта, а миг по-късно бе докоснат по лицето от Войжджек Шченсни и ВАР реши да убеди главния съдия от Нидерландия, че трябва да даде наказателен удар. Правдата обаче възтържествува и полският страж спаси удара на аржентинската легенда.

Поляците на свой ред не сториха нищо градивно в предни позиции и дори не отправиха нито един точен удар, за да се опитат да заслужат мястото си на елиминациите. Съдбата обаче им се усмихна след крайния съдийски сигнал, защото в другата среща саудитите върнаха едно попадение на мексиканците дълбоко в добавеното време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    10 3 Отговор
    Тази вечер имаше драма, имаше екшън, имаше голове!
    Общо взето се случи това което всички очаквахме, утре вечер 9ч ни чака същото. Япония не виждам как ще изненадат Испания, ама швабите може да се оплетат срещу Коста Рика.
  • 2 Айде сега

    9 7 Отговор
    Докоснал лицето на Меси. Бая си го цапардоса. Аржентинците направо скриха топката на поляците. Голям мач на латиносите...

    Коментиран от #5

  • 3 хаха

    4 5 Отговор
    Не че съм голям фен на Меси, но се чудя как хора претендиращи да коментират мачовете и по телевизията и тук не гледат , а пишат глупости. ЕДва ли дузпата на Меси е отсъдена за това че вратарят го ударил с ръката си, след като е избил топката. Меси го побутнаха в гърба отзад, когато беше скочил. Не че той щеше да надскочи вратаря, ама да е мислил тоя който го бутна. Това се видя достатъчно добре.
  • 4 мунчо

    12 3 Отговор
    С тоя бетон и пълната липса на желание за нападение поляците не заслужанаха класиране. Реално те и в предишния мач извадиха късмет и пак не покаха никаква игра
  • 5 Aлфа Bълкът

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Айде сега":

    В малкото наказателно поле вратарят е цар, и главата ти да боксира вместо топката няма нарушение. Ама модерни времена настанаха!
  • 6 Лео Провала

    8 2 Отговор
    Меси е симулант
  • 7 уaйтнoйз

    5 1 Отговор
    моравецки да ги прати направо от катар в киев... не моеха да откинат хиените. меси нема свестен мач в национала. май нема и да има