Отидете към основна версия

1 352 5

45-минутна бразилска самба беше достатъчна за разгром над Южна Корея

  • бразилия-
  • южна корея-
  • катар 2022

Азиатците все пак се отчетоха с гол на 1/8-финалите

Снимка: БГНЕС

Бразилия се наложи над Южна Корея с 4:1 след шеметно първо полувреме, в което бяха отбелязани всички попадения за южноамериканците.

Винисиус Жуниор откри резултата още в 7', а няколко минути по-късно Неймар се разписа от дузпа, за да се доближи само на един гол от рекорда на Пеле по голове за „Селесао“ (77-78).

Ришарлисон добави трети гол в 29', а Лукас Пакета сложи ранна точка на спора с южнокорейците в 36'.

Малко по-късно Алисон бе принуден да прави първото си спасяване в турнира, след като Едерсон бе на вратата при загубата от Камерун с 1:0 в групите. Стражът на Ливърпул обаче се наложи да вади кълбото от мрежата си при страхотен удар от дистанция на Паик Сонг-Хо в 76'. Скоро след това вратарят бе заменен, но от чисто уважение към Уевертон, за да може и той да запише минути в Катар.

Втората част бе чиста формалност за бразилците и за всички бе ясно, че мачът просто се доиграва, а почетният гол за Южна Корея само даде частица радост на феновете, прекосили континента, за да подкрепят своите любимци.

Така Бразилия си осигури 1/4-финален сблъсък срещу Хърватска, която победи след дузпи отбора на Япония по-рано през деня.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини