Last news in Fakti

5 Декември, 2022 23:02 1 344 5

45-минутна бразилска самба беше достатъчна за разгром над Южна Корея

  • бразилия-
  • южна корея-
  • катар 2022

Азиатците все пак се отчетоха с гол на 1/8-финалите

45-минутна бразилска самба беше достатъчна за разгром над Южна Корея - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилия се наложи над Южна Корея с 4:1 след шеметно първо полувреме, в което бяха отбелязани всички попадения за южноамериканците.

Винисиус Жуниор откри резултата още в 7', а няколко минути по-късно Неймар се разписа от дузпа, за да се доближи само на един гол от рекорда на Пеле по голове за „Селесао“ (77-78).

Ришарлисон добави трети гол в 29', а Лукас Пакета сложи ранна точка на спора с южнокорейците в 36'.

Малко по-късно Алисон бе принуден да прави първото си спасяване в турнира, след като Едерсон бе на вратата при загубата от Камерун с 1:0 в групите. Стражът на Ливърпул обаче се наложи да вади кълбото от мрежата си при страхотен удар от дистанция на Паик Сонг-Хо в 76'. Скоро след това вратарят бе заменен, но от чисто уважение към Уевертон, за да може и той да запише минути в Катар.

Втората част бе чиста формалност за бразилците и за всички бе ясно, че мачът просто се доиграва, а почетният гол за Южна Корея само даде частица радост на феновете, прекосили континента, за да подкрепят своите любимци.

Така Бразилия си осигури 1/4-финален сблъсък срещу Хърватска, която победи след дузпи отбора на Япония по-рано през деня.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    10 5 Отговор
    Не можах да гледам мача, след първия гол и смених канала. Това лекенце водещия не се търпи. Пуснах второто полувреме малко и спрях телевизора!
  • 2 Aлфа Bълкът

    10 5 Отговор
    Вчера едвам го изтърпях пак на Франция-Полша. Днес децата му, внуците му щели да гледат най-великият отбор, най-красивия футбол. Тоя сигурно подмокрил стола от кеф! Гледах до първия гол, второто време пет минутки пуснах, тоя не се диша бе. Нито вчера имах фаворит, нито днес, ама с такъв водещ да ти се повдигне да гледаш.
  • 3 Да видим

    8 3 Отговор
    Бразилия е по-стойностния отбор, това не променя факта, че им дадоха измислена дузпа. "Алекси Сокачев 2" също не се търпи. Ше ги видим тези карнавални лигльовци как ще изглеждат срещу по-стойностен отбор. Камерун загатна, макар и в мач без значение и срещу резервите на бразилския отбор, че нещата не са чак толкова розови за плажните позьори.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да видим":

    А позьорите от нощните клубове в студентки град кьде са?
    Май не са помирисвали световно изобщо