Отидете към основна версия

3 100 11

Суперкомпютър изчисли кой ще бъде новият шампион на Англия

  • футбол-
  • англия-
  • висша лига-
  • суперкомпютър

Според него титлата във Висшата лига ще се завърне в Северен Лондон, а Арсенал ще триумфира, след като се смята, че „артилеристите“ ще спечелят 87 точки

Суперкомпютър изчисли кой ще бъде новият шампион на Англия. Според него титлата във Висшата лига ще се завърне в Северен Лондон, а Арсенал ще триумфира, след като се смята, че „артилеристите“ ще спечелят 87 точки. Манчестър Сити остава втори, а добрите изяви на градския му съперник – Юнайтед, ще стигнат само за 3-о място, пише telegraph.bg.

Суперкомпютърът е направил симулацията на мачовете 100 000 пъти, за да бъде възможно най-точна прогнозата му. Основният фактор, чрез който ще изчислява е т. нар. „хG“. Този фактор представлява възможните попадения, които даден отбор може да вкара.

Суперкомпютърът предполага, че Нюкасъл и Брайтън ще влязат в топ 6. Ливърпул остава на 7-о място с 62 спечелени точки, а Челси дори е още по-назад на 9-а позиция с 53 пункта.

Борнемут ще удари дъното, а Евертън и Уулвърхемптън ще са другите отбори, които ще играят в Чемпиъншип през следващата кампания, според изследването.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини