Отидете към основна версия

877 0

Шестият кръг на А група предложи много изненади (обзор)

  • футбол-
  • резултати-
  • обзор

Грандовете ЦСКА и Левски отново разочароваха, докато Литекс продължава да мачка

Шестият кръг на родната „А Група” изненада много от почитателите на българския футбол. Литекс обърна сензацията в първенството Любимец, а грандовете ЦСКА и Левски записаха поредните си равенства. Лудогорец и Ботев (Пловдив) пък продължават с перфектните си изяви от началото на сезона.

Нефтохимик – Локомотив (Пловдив) – 1:3

Отборът на Локомотив (Пловдив) се наложи с 3:1 при гостуването си на Нефтохимик в първи мач от 6-ия кръг в А група, игран на стадион "Лазур" в Бургас.

Възпитаниците на Александър Станков стигнаха до пълен обрат, след като Живко Петков откри резултата след 18 минути игра, но Локо (Пд) отвърна с три попадения, дело на Диего Фераресо (33'), Йордан Тодоров (42') и Здравко Лазаров (90+5').

Мачът бе съпътстван и от грозни сцени, които се разиграха на полувремето на стадион „Лазур”. Феновете на двата отбора си спретнаха меле и започнаха да се бият. По трибуните се разхвърчаха седалки, като в боя бяха включени дори изкъртени врати от мобилните тоалетни. За щастие бързата намеса на органите на реда предотврати по-сериозни ексцесии и боят беше преустановен преди началото на второто полувреме.

Локомотив София – ЦСКА – 1:1

Футболистите на ЦСКА записаха четвърто равенство от началото на сезон. В двубой от шестия кръг червените завършиха 1:1 при гостуването на "Локомотив" (София)..

"Армейците" трябваше да догонват в резултата още в 16-ата минута, а ситуацията допълнително се усложни девет по-късно, когато Венцислав Василев беше изгонен с директен червен картон. Въпреки че бяха с човек по-малко повече от час, гостите напълно заслужено стигнаха до равенството с гол на Валентин Илиев.

След като допуснаха гол в началото на срещата, червените надиграха своя съперник, но в заключителните минути очаквано физическите им сили привършиха. Oтборът показа голямо желание за борба, но отново показа малко футбол, прекалено трудно изграждаше своите атаки и правеше много грешки в подаванията.

Пирин Гоце Делчев – Черноморец – 2:3

Черноморец победи Пирин (Гоце Делчев) с 3:2 като гост в мач от 6-ия кръг на "А" група. Кризата при домакините продължава. Те са единственият отбор от елита, който все няма успех през сезона. "Зелените" са и отборът с най-слабата защита – 20 гола от началото на сезона. “Акулите” пък прекъснаха черна серия от 4 поредни поражения.

Лудогорец – Берое – 3:0

Шампионът Лудогорец записа пета поредна победа и излезе еднолично начело в класирането на "А" група. "Орлите" надиграха с 3:0 носителят на Купата Берое в Разград.

Първи мач в титулярния състав на Стойчо Стоев изигра рекордната покупка Върджил Мисиджан. Холандецът се отличи с хубава техника и пробиви по двете крила, като тормозеше постоянно защитата на старозагорци.

Героят на мача обаче беше друг. Бразилецът Марселиньо си направи най-хубавия подарък за рождения си ден, реализирайки и двата гола в мрежата на Берое.

"Орлите" оформиха класическата си победа с гол на капитана Дяков от дузпа в 88-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Илиев срещу резервата Бурзорг.

Ботев Пловдив – Славия – 3:2

Прекрасно представящият се от началото на сезона отбор на  Ботев Пловдив надви с 3:2 Славия в зрелищен мач, преминал през няколко обрата. "Белите" показаха, че са сред най-неудобните съперници за пловдивчани, но този път бяха принудени да склонят глава.

Много сериозна грешка в отбраната на Ботев позволи на Славия да поведе с 1:0. На всичко отгоре гола вкара бившият нападател на „жълто-черните" Атанас Курдов. Само три минути трябваха на Ботев, за да изравни резултата. Страхотен гол на Ромарио в 21-ата минута не остави никакви шансове на вратаря на „белите".

В 34-ата минута обратът беше на лице. Мариян Огнянов пусна къс пас към Неделев, капитанът на Ботев подмина двама защитници и със силния си ляв крак завъртя топката в ъгъла на Стефано Кунчев. Бърза контаатака позволи на Да Силва да изравни резултата в 63-ата минута. "Жълто-черните" продължиха да натискат съперника и в 78-ата минута стигнаха до победата.

Левски – Черно Море – 1:1

Левски игра продължава да показва лоша игра и направи измъчено, третото поредно равенство в родната ни "А" група. "Сините" завършиха 1:1 срещу 10 човека от Черно море. В предишното си домакинство на "Герена" Левски направи 0:0 с 10 от Берое.

Двубоят бе по-специален за наставникът на гостите Георги Иванов - Гонзо, който за първи път се завръща на стадион "Георги Аспарухов", но начело на противников отбор.

Мачът бе дебютен за новия централен защитник от Испания Алехандро Перес, състезаващ се за отбора на Левски.

След края на срещата "сините" бяха изпратени с буйни освирквания и викове "оставка". Георги Иванов - Гонзо пък получи аплодисменти.

Литекс – Любимец – 2:1

С попадение на Армандо Ваюши в 93-ата минута  "Литекс" спечели драматична домакинска победа срещу сензацията "Любимец". Отборът от Ловеч успя да се измъкне от много трудна ситуация, след като изоставаше в резултат до 70-ата минута.

След като спечели сензационни победи срещу фаворитите за титлата "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив), новакът в А група беше на път да се окаже непреодолимо препятствие за още един от кандидатите за място в европейските турнири.

В един от най-добрите мачове за сезона скромният отбор от Любимец поведе в резултата чрез Мирослав Будинов. Джордан успя да изравни, а въпреки изключителното представяне на вратаря Радослав Рашков домакините стигнаха до победен гол в последните секунди. 

"Литекс" беше по-добрият отбор, доминираше през целия мач, удари две греди, пропусна двуцифрен брой чисти голови положения и имаше числено предимство след червения картон на Илия Мунин в 87-ата минута, от което все пак успя да се възползва.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини