Отидете към основна версия

882 0

Славия не се затрудни срещу Пирин, белите догониха ЦСКА 1948

  • славия-
  • пирин благоевград-
  • футбол

„Белите“ надвиха с 2:0 своя опонент от Благоевград и вече са с актив от 35 точки на четвърто място

Снимка: БГНЕС

Славия откри пролетния си дял в шампионата с лесен успех над Пирин. „Белите“ надвиха с 2:0 своя опонент от Благоевград и вече са с актив от 35 точки на четвърто място. Третият ЦСКА 1948 е на четири пункта пред отбора от „Овча Купел“. „Орлетата“ продължават да са 14-и и без победа като гост през кампанията.

Двата гола за Славия бяха преди почивката. Първо Тони Тасев откри от няколко метра в 19-ата минута, а седем по-късно Ахмед Ахмедов наказа лошо изчистване на Янко Георгиев с ювелирен прехвърлящ удар.

Във втората минута Тони Тасев открадна добре една топка и опита нещо между удар и центриране и опитът му едва не навести мрежата на Георгиев.

В 19-ата минута Славия поведе. Удар на Галин Иванов по диагонал се отби в лявата греда на Янко Георгиев, но на точното място бе Тони Тасев, който от няколко метра добута топката във вратата на благоевградчани.

Седем минути по-късно Ахмед Ахмедов направи преднината на Славия още по-комфортна, възползвайки се от лошо изчистване с глава на Янко Георгиев извън пеналта. Бившият таран на ЦСКА овладя и с красив прехвърлящ удар матира опитния страж.

На почивката на двубоя Христо Янев реагира с две смени - Чебраилс Макрецкис и Иван Тасев влязоха на местата на Димитър Тонев и Дмитро Семенив. Няколко минути след началото на втората част Кондраков можеше да върне едно попадение за Пирин, но топката се отклони неприятно преди да стигне до него и го заблуди.

През втората част темпото на игра се уби доста. Славия имаше един шанс да сътвори нещо опасно на контраатака, но Дюлгеров осуети опасността в наказателното си поле.

Най-добрата възможност за Пирин дойде шест минути преди края. Кондраков комбинира с Андре Йорданов, който намери Дюлгеров в наказателното поле. Шутът от движение на бившия играч на ЦСКА обаче бе блокиран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини