Отидете към основна версия

8 337 10

Браво на Стилияна Николова, ето какво направи младата българка

  • спорт

Стилияна се размина с медал в многобоя, но доказа, че е една от най-големите ни надежди за медал в Париж'24

Снимка: БГНЕС

Стилияна Николова се нареди четвърта, а Боряна Калейн е шеста в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия, Испания.

Николова събра общ сбор 130.650 точки и остана на косъм от тройката.

Абсолютен световен шампион е Даря Варфоломеев от Германия със 137.450. Сребърният медал отиде при София Рафаели от Италия с актив от 135.700. Дария Атаманов от Израел се окичи с бронза с резултат от 131.400.

Може да се очаква битка между Варфоломеев и Рафаели за златото на Олимпийските игри в Париж следващата година.

Но реално е в битката за първото място да се намеси и Стилияна. Тя събра 32.000 на топка (с неочаквана грешка), 33.500 на бухалки, което са добри постижения, особено като база за надграждане. Провали се с 29.600 на лента и имаше възгледи да остане дори извън топ 10 на многобоя.

Стилияна обаче доказа, че е топ талант в спорта. Направи 35.550 на обръч и прескочи много състезателки, за да се доближи максимално до бронза.

Николова е едва на 18 години. А това, което направи на обръч в многобоя е показателно за класата ѝ. Въпреки, че не взе медал в многобоя на Световното, браво на младата Стилияна Николова за характера, който показа при последното ѝ съчетание за СП 2023.

Варфоломеев направи фурор, Рафаели е много стабилна. Атаманов също е класа. Но Стилияна Николова не е казала последната си дума в този олимпийски цикъл, а нейните възможности са огромни.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини