Last news in Fakti

27 Август, 2023 09:46 8 294 10

Браво на Стилияна Николова, ето какво направи младата българка

  • спорт

Стилияна се размина с медал в многобоя, но доказа, че е една от най-големите ни надежди за медал в Париж'24

Браво на Стилияна Николова, ето какво направи младата българка - 1
Снимка: БГНЕС

Стилияна Николова се нареди четвърта, а Боряна Калейн е шеста в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия, Испания.

Николова събра общ сбор 130.650 точки и остана на косъм от тройката.

Абсолютен световен шампион е Даря Варфоломеев от Германия със 137.450. Сребърният медал отиде при София Рафаели от Италия с актив от 135.700. Дария Атаманов от Израел се окичи с бронза с резултат от 131.400.

Може да се очаква битка между Варфоломеев и Рафаели за златото на Олимпийските игри в Париж следващата година.

Но реално е в битката за първото място да се намеси и Стилияна. Тя събра 32.000 на топка (с неочаквана грешка), 33.500 на бухалки, което са добри постижения, особено като база за надграждане. Провали се с 29.600 на лента и имаше възгледи да остане дори извън топ 10 на многобоя.

Стилияна обаче доказа, че е топ талант в спорта. Направи 35.550 на обръч и прескочи много състезателки, за да се доближи максимално до бронза.

Николова е едва на 18 години. А това, което направи на обръч в многобоя е показателно за класата ѝ. Въпреки, че не взе медал в многобоя на Световното, браво на младата Стилияна Николова за характера, който показа при последното ѝ съчетание за СП 2023.

Варфоломеев направи фурор, Рафаели е много стабилна. Атаманов също е класа. Но Стилияна Николова не е казала последната си дума в този олимпийски цикъл, а нейните възможности са огромни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    7 4 Отговор
    каква файда ще и убият желанието и на нея
  • 2 Тошито

    4 7 Отговор
    Журито ни даваше ниски оценки
  • 3 Лагрестин

    13 0 Отговор
    Успех на Стилияна!Да е жива и здрава!
  • 4 И каква стана тя?

    13 8 Отговор
    Състезателка, която биха допуснали като резерва във втория обор на Русия, е шампионка - впрочем, родена в Москва, съпровод на руска музика - а ние се гордеем с неособено заслужено четвърто място... Впрочем - да демонстрираш гордост, че си пръв, когато най-добрите не са допуснати до участие, е, меко казано, наглост.
  • 5 така

    10 2 Отговор
    Има много истерия около момичетата, та провалите ще зачестят. Прекалено отровна атмосфера!
  • 6 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Колективния Запад пак се е наговорил срещу нас!
  • 7 Стара чанта

    10 1 Отговор
    Защо така, като слушам и гледам наши гимнастички, ученици - завоюващи медали и други световни отличия, спортисти, награждавани писатели, журналисти ... се изпълвам с гордост и радост ... А - като чуя за политици, президенти, съдии, "честни " бизнесмени и Индустриалци - в мен напират най- уродливите ругатни - обхващащи цялото им родословно дърво ...?
  • 8 българка

    13 2 Отговор
    Зарадвайте се, бе българи! Стига сте мрънкали! Една млада българка ви показа сила на духа, независимо от грешките - изправи се и победи, защото това е победа! Мрънкалници, все някой ви е крив!
  • 9 цербер

    3 0 Отговор
    Абсолютна световна шампионка е Дария Варфоломеев от Германия със 137.450 точки.
  • 10 завод

    9 1 Отговор
    Българките са световни шампионки и взеха златните медали. Нъл тъй! Радвайте се! Слушахме химна на България!