Отидете към основна версия

3 469 22

Йордан Лечков с ново любопитно изказване

  • футбол

Лечков не е сива персона

Снимка: БГНЕС

Другите спортове се финансират от държавата и от нашите данъци, само футболът се финансира и издържа сам. Това заяви пред bTV Йордан Лечков в отговор на острите критики, които получи от представители на спортни федерации.

Вицепрезидентът на БФС каза пред Дарик:

"Дайте да видим в леката атлетика колко години им е президента, дайте да видим в художествената гимнастика, в борбата. И те са по 15-20 години, и те нямат резултати".

"Ето волейбола насила Любо Ганев го сложиха, да не би да има резултат?".

"Аз се радвам, че такъв дебат се заражда, но явно колегите не са следили внимателно моето интервю. Акцентирах върху промяна на законодателството за спорта като цяло. Това казах - че другите спортове се финансират от държавата и от данъците, докато футболът се финансира и издържа сам."

"Вместо да обединим усилия, да отидем при министъра на финансите, министъра на спорта или при премиера да говорим и да искаме да разговаряме за законодателството в спорта, ние се хващаме за някакви неразбрани думи."

"Радвам се на успехите на другите спортове. Би следвало да имаме и по-големи успехи, защото от футбола се иска едва ли не класирането да е като на САЩ 94, а другите спортове също са имали много по-големи резултати.", коментира Лечков пред bTV.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 26 гласа.

Свързани новини