Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 19:10 3 443 22

Йордан Лечков с ново любопитно изказване

  • футбол

Лечков не е сива персона

Йордан Лечков с ново любопитно изказване - 1
Снимка: БГНЕС

Другите спортове се финансират от държавата и от нашите данъци, само футболът се финансира и издържа сам. Това заяви пред bTV Йордан Лечков в отговор на острите критики, които получи от представители на спортни федерации.

Вицепрезидентът на БФС каза пред Дарик:

"Дайте да видим в леката атлетика колко години им е президента, дайте да видим в художествената гимнастика, в борбата. И те са по 15-20 години, и те нямат резултати".

"Ето волейбола насила Любо Ганев го сложиха, да не би да има резултат?".

"Аз се радвам, че такъв дебат се заражда, но явно колегите не са следили внимателно моето интервю. Акцентирах върху промяна на законодателството за спорта като цяло. Това казах - че другите спортове се финансират от държавата и от данъците, докато футболът се финансира и издържа сам."

"Вместо да обединим усилия, да отидем при министъра на финансите, министъра на спорта или при премиера да говорим и да искаме да разговаряме за законодателството в спорта, ние се хващаме за някакви неразбрани думи."

"Радвам се на успехите на другите спортове. Би следвало да имаме и по-големи успехи, защото от футбола се иска едва ли не класирането да е като на САЩ 94, а другите спортове също са имали много по-големи резултати.", коментира Лечков пред bTV.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай

    53 3 Отговор
    Лечкоооов,вече си лек...Нямаш тежест.А художествената гимнастика има успехи.Сериозни успехи !

    Коментиран от #12

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    50 2 Отговор
    Голям б окл .ук.

    Сливналии още плащат гяволиите му !
  • 3 ДУЗПА

    57 3 Отговор
    За Лечков и Перукан червен картон. Такава невиждана наглост е трудно постижима.
  • 4 КОТарАК

    34 2 Отговор
    как се издържа точно пък сам? собствениците на отбори за какво са? тоя иска освен далаверите които въртят покрай отборите , да ги гуши допълнително. футбола у нас е една ПЕРАЧНИЦА за пари. докато не се вкарат задължения и правила за развиване на детско-юношески школи , нищо няма да излезе./тоя отбор от 94та 30 години се работеше , за да го има.спорта е дългосрочна инвестиция и трябват мислещи глави като Славков , а не футболисти със съмнителни качества за ръководни постове! / за всеки влак си има пътници
  • 5 693

    41 4 Отговор
    Сливенски циганин,

    Коментиран от #6

  • 6 Сливенски циганин

    35 2 Отговор

    До коментар #5 от "693":

    Ей ей я не обиждай! Тоя е от едно село до Стралджа! Няма да бараш града на стоте войводи на вятъра на камъните и на прабългарите!
  • 7 Без име

    37 2 Отговор
    Отвратителен и нахален селяндур!
  • 8 Някой

    30 0 Отговор
    Колко даде държавата за стадиони в Пловдив, трибуната Моци на Лудогорец и така нататък?
    Защо държави с по 600+ хиляди население като Черна Гора ни бият по 2 пъти? Защо сме най-слабият отбор на Балканите? Защо преди вас имахме звезди по евро грандовете, а сега нямаме играч ставащ за чеп за зеле? По едно време 1995 година сме номер 8 във ФИФА. Когато идвате с Михайлов номер 38. А сега номер 78, а достигали и рекордно номер 95. 2004 сме на европейско. С Михайлов идват 2005г. и край на участията на форуми. 18 години стигат!
  • 9 тарикат

    9 0 Отговор
    вие бяхте 4-ти !С хатър 3я-медал...
  • 10 На националния стадион Васил Левски

    13 0 Отговор
    Няма плоча че сме четвърти в САЩ 1994 където бяха класификациите като домакини и където посрещнахме националния отбор
  • 11 Няма централен нападател реализатор

    3 4 Отговор
    Непредвидим и с характер
  • 12 Ссабртеев

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бегай":

    Художниците--гимнастици дават много подкуи на съдиите
  • 13 Лечков вкара

    22 1 Отговор
    Гол на Германия с глава и оттогава тя не го слуша пълна е с бръмбари.
  • 14 Кара ибрахим

    17 1 Отговор
    Уважавах те , но с това се изложи като ...кифлажия
  • 15 Той Лечков беше до Клинсман

    12 0 Отговор
    Когато германеца падна и съдията даде дузпа за Германия та после Стоичков падна и съдията свири фаул и Стоичков вкара за 1:1
    Победителите не ги съдят старо правило
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фен

    10 0 Отговор
    Сливенски гербажия засрами се, ти футбола в твоя град ликвидира ,години наред и Българския и то при милиони субсидии които получавате от УЕФА .За какво финансиране от държавата плачеш ,тя и общините трябва да финансират само аматьорския и детско-юношеския футбол вие и това не сте разбрали .БФС по програма на УЕФА нали те финансира да построиш спортния си комплекс с хотела е кой е печелившия .?
  • 20 Сливналия

    9 0 Отговор
    Тоя се друса с евтино пико ,щото нема пари за кока и от тия мешаници изпатка нацяло,виж как повтаря едно нещо по два пъти и си противоречи.....първите му два мандата беше железен наистина ама дрогата му разказа играта
  • 21 Вражалец

    9 0 Отговор
    Иди си в Стралджа! Любувай се на дипломата си от ВИФ.Така се казваше по твое време. Нали на 40 години все пак взе диплома! И повече не се излагай!
  • 22 Верно ли ?

    3 0 Отговор
    Лечков.Тотото и казината са ви спонсори.Иначе нямаше да взимаш по 30 бона заплата.Нема го Батето да ви хрантути .