Отидете към основна версия

2 150 1

Отлична новина за Лудогорец

  • футбол

Добър жребий за "зелените" в Европа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Късметът намигна на Лудогорец. Българският действащ шампион научи съперника си за плейофа в Лига на конференциите напролет.

Първата среща ще е на 15 февруари и "зелените" ще са гости. Мачът-реванш в България е насрочен за 7 дни след това.

Съперникът на "орлите" е много преодолим - Сервет Женева.

Този тим завърши 3-и в групата си в Лига Европа. Сервет събра 5 точки в каре със Славия Прага, Рома и Шериф Тираспол. Славия Прага спечели групата, напред в турнира продължи и Рома. Отборът от Женева пък ще спори с Лудогорец за място в 1/8-финалите на Лига на конференциите.

Разградчани изпревариха Нордселанд и Спартак Търнава в една от тежките групи на Лига на конференциите и завършиха с равен брой точки с гранда Фенербахче.

Поради по-лоша голова разлика в карето, при разменени победи и г.р. 3:3 в преките двубои с Фенербахче, Лудогорец стана 2-и.

Така Фенербахче се класира за 1/8-финалите като първи в групата. Лудогорец пък ще играе бараж и има добри шансове срещу Сервет Женева.

Ако ликуват в общия резултат срещу Сервет, "зелените" ще се класират за Топ 16 на един от евротурнирите, което би било сериозен успех.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Севиля назначи нов спасител

    Севиля назначи официално Кике Санчес Флорес вчера за нов старши треньор на тима, съобщиха официално от клуба. Той ще замести Диего Алонсо, който бе ув ...
    19.12.2023
    901
    0
  • Прекрасни новини за Ман Сити

    Много добра новина достигна до привържениците на Манчестър Сити, след като звездата на тима Кевин Де Бройне се завърна на тренировъчния терен пълноцен ...
    19.12.2023
    1 241
    0