Отидете към основна версия

977 0

Григор Димитров вече е 19-и в света

  • григор димитров-
  • ранглиста-
  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • мелбърн

Цветана Пиронкова е близо до завръщане в топ 50

Снимка: БТА/ AP

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров достигна ново рекордно класиране в кариерата си. Българинът, който игра четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, вече е 19-и в световната ранглиста на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти).

Хасковлията напредва с три места, като има 1810 точки в актива си. Рафаел Надал запазва първата си позиция, а Новак Джокович е втори. Огромен скок прави победителят в Мелбърн Станислас Вавринка, който вчера спечели първия си трофей от Големия шлем. 28-годишният тенисист вече е трети, което е и най-доброто класиране в кариерата му.

При жените пък Цветана Пиронкова скочи с четири места в световната ранглиста на WTA (Женската тенис асоциация) и вече е 53-а в света. Българката, която спечели първата си титла в началото на месеца, достигна до втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Шампионката от първия за годината турнир от Големия шлем в Мелбърн На Ли влезе в тройката и е след Серена Уилямс и Виктория Азаренка. Радванска е четвърта, следвана от Шарапова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини