Отидете към основна версия

4 053 14

Лацио на колене! Невероятен Лудогорец възкръсна и зарадва цяла България

  • лудогорец-
  • лацио-
  • лига европа-
  • възкръсна-
  • драма-
  • невероятен мач

Българските шампиони показаха невероятен дух и заслужено се класираха напред

Снимка: БТА/ AP

Една от най-великите вечери в историята на българския клубен футбол! Лудогорец и Лацио завършиха наравно 3:3 в невероятно зрелищен мач на Националния стадион „Васил Левски” в среща реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Българските шампиони възкръсваха на няколко пъти, след като губеха в резултата, и в крайна сметка отстраниха именитите си противници след общ резултат 4:3 от двете срещи, след като преди седмица в Рим победиха с 1:0.

Двубоят в София започна кошмарно за Лудогорец, който бе подкрепен от над 30 хиляди зрители по трибуните. Още в първата минута, веднага след изпълнението на центъра, Кейта проби по левия фланг на атаката и след рикошет в тялото на Стоянов топката влезе във вратата на домакините.

Разградчани започнаха втората част с натиск пред вратата на Маркети, но при една контраатака на Лацио в 54-ата минута Перея получи прекрасно подаване от Онази и прати за втори път топката във вратата на Влади Стоянов. Възпитаниците на Стойчо Стоев обаче не се предадоха и върнаха едно попадение в 67-ата минута. Безяк бе изведен в наказателното поле на римляните и отправи удар, който след рикошет в тялото на Биава се озова във вратата на Маркети.

В 78-ата минута Лудогорец стигна до втори гол. Христо Златински стреля от близо 30 метра, а вратарят на италианците изпусна топката и тя падна зад голлинията. Реферите правилно отсъдиха попадение за домакините, тъй като тя влязла с целия си обем.

За съжаление Лацио стигна до трети гол малко по-късно. Билия бе изведен с дълъг пас зад гърба на защитата на разградчани и отправи удар. Стоянов спаси, но при добавката опитния Мирослав Клозе прати топката в мрежата му.

Лудогорец обаче не бе казал последната си дума – две минути преди края на редовното време Кишада технично прехвърли Маркети и прати в екстаз феновете по трибуните и пред телевизорите.

Шампионите ни се класираха за осминафиналите след като показаха невероятен характер и желание за победа! Там те ще се изправят срещу победителя от двойката Валенсия – Динамо (Киев).

Вижте всички резултати от изиграните до момента срещи в Лига Европа:

Рубин Казан (Русия) – Реал Бетис (Испания) 0:2
Наполи (Италия) – Суонзи (Англия) 3:1
Севиля (Испания) – Марибор (Словения) 2:1
Шахтьор Донецк (Украйна) – Виктория Пилзен (Чехия) 1:2
Залцбург (Австрия) – Аякс (Холандия) 3:1
Базел (Швейцария) – Макаби Тел-Авив (Израел) 3:0
Айнтрахт Франкфурт (Германия) – Порто (Португалия) 3:3

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини