Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 21:49 4 043 14

Лацио на колене! Невероятен Лудогорец възкръсна и зарадва цяла България

  • лудогорец-
  • лацио-
  • лига европа-
  • възкръсна-
  • драма-
  • невероятен мач

Българските шампиони показаха невероятен дух и заслужено се класираха напред

Лацио на колене! Невероятен Лудогорец възкръсна и зарадва цяла България - 1
Снимка: БТА/ AP

Една от най-великите вечери в историята на българския клубен футбол! Лудогорец и Лацио завършиха наравно 3:3 в невероятно зрелищен мач на Националния стадион „Васил Левски” в среща реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Българските шампиони възкръсваха на няколко пъти, след като губеха в резултата, и в крайна сметка отстраниха именитите си противници след общ резултат 4:3 от двете срещи, след като преди седмица в Рим победиха с 1:0.

Двубоят в София започна кошмарно за Лудогорец, който бе подкрепен от над 30 хиляди зрители по трибуните. Още в първата минута, веднага след изпълнението на центъра, Кейта проби по левия фланг на атаката и след рикошет в тялото на Стоянов топката влезе във вратата на домакините.

Разградчани започнаха втората част с натиск пред вратата на Маркети, но при една контраатака на Лацио в 54-ата минута Перея получи прекрасно подаване от Онази и прати за втори път топката във вратата на Влади Стоянов. Възпитаниците на Стойчо Стоев обаче не се предадоха и върнаха едно попадение в 67-ата минута. Безяк бе изведен в наказателното поле на римляните и отправи удар, който след рикошет в тялото на Биава се озова във вратата на Маркети.

В 78-ата минута Лудогорец стигна до втори гол. Христо Златински стреля от близо 30 метра, а вратарят на италианците изпусна топката и тя падна зад голлинията. Реферите правилно отсъдиха попадение за домакините, тъй като тя влязла с целия си обем.

За съжаление Лацио стигна до трети гол малко по-късно. Билия бе изведен с дълъг пас зад гърба на защитата на разградчани и отправи удар. Стоянов спаси, но при добавката опитния Мирослав Клозе прати топката в мрежата му.

Лудогорец обаче не бе казал последната си дума – две минути преди края на редовното време Кишада технично прехвърли Маркети и прати в екстаз феновете по трибуните и пред телевизорите.

Шампионите ни се класираха за осминафиналите след като показаха невероятен характер и желание за победа! Там те ще се изправят срещу победителя от двойката Валенсия – Динамо (Киев).

Вижте всички резултати от изиграните до момента срещи в Лига Европа:

Рубин Казан (Русия) – Реал Бетис (Испания) 0:2
Наполи (Италия) – Суонзи (Англия) 3:1
Севиля (Испания) – Марибор (Словения) 2:1
Шахтьор Донецк (Украйна) – Виктория Пилзен (Чехия) 1:2
Залцбург (Австрия) – Аякс (Холандия) 3:1
Базел (Швейцария) – Макаби Тел-Авив (Израел) 3:0
Айнтрахт Франкфурт (Германия) – Порто (Португалия) 3:3


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Иванов

    3 1 Отговор
    История, тва правят тея момчета!
  • 2 Иракли Иракли

    2 1 Отговор
    Момчетата на ЛУДОГОРЕЦ са избрани и радват с успехи народа!
    А политиците,също са избрани от народа,а му е..ват м....та......
    никой да не гласува!
  • 3 Монго

    1 2 Отговор
  • 4 Architect

    2 1 Отговор
    Благодаря Ви момчета!
    Гордея се с Вас!
  • 5 Maurice

    4 1 Отговор
    Щяха да са зарадвали цяла България, ако ги нямаше ги нямаше феновете на ДПС Подуене!
  • 6 Maurice

    2 2 Отговор
    Срам за българският народ и мощно опетняване името на Апостола на свободата от наркоманите в синьо. Най-големият грях на нашия народ е, да именува футболен клуб с неговото име. Трябва да се направи нещо и това име да бъде променено. Доган София по би му подхождало.
  • 7 Михаил Зарев

    5 1 Отговор
    Браво на ЛУДОГОРЕЦ! НАЙ ВЕЛИКИТЕ!!!
    Няма ФК Левски няма ЦСКА (Аз съм от ЦСКА)!!!! НЯМА!Е това са истински Български Орли! Показаха мъжество и победиха SS Lazio.Обединиха цяла България и ни накараха да се гордеем.
  • 8 Михаил Зарев

    4 1 Отговор
    RESPECT!Ще си купя тениска на Лудогорец с името Роман Безяк!

    Коментиран от #14

  • 9 Борислав Георгиев

    0 1 Отговор
    Браво на Лудогорец! Отдавна не съм виждал обединена България.
    БНТ, моля ви, сменете единия коментатор за мача с Валенсия! Това "ООООООООООООООООООООООООО" снощи ми извади нервите ... Петър Василев номер 2.
  • 10 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Браво на Лудогорец и едно огромно БЛАГОДАРЯ за това че ме накараха да се чувствам горд че съм българин което напоследък много рядко ми се случва ... да не кажа че забравих кога за последно съм го изпитал !!! Но какво по дяволите правеха групата от над 200 човека - привърженици на столичен клуб / сетете се кой / които скандираха обидни думи срещу нашия БЪЛГАРСКИ тим и защитаваха римляните ????? Не мога да си обясня що за интелект трябва да имаш за да го направиш !!!
  • 11 Румен Янев

    1 1 Отговор
    СРАМ

    Коментиран от #13

  • 12 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    Хрисофор
    Карамфилов

    Неутрално
    4 17:30

    28.02.14 Отговор
    Ако наистина е имало такива фенове на Левски, които са викали против български отбор,мога само да кажа ,като привърженик на Левски ,че ме е срам заради тях.На първо място е България и после всичко останало .Лудогорец игра фантастично ,пожелавам им финал ,и дано да го спечелят.
  • 13 ЛУД ЛЕР

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Румен Янев":

    браво на момчетата , не разбирам кво се радвате на мимолетни успехи и на тоз производител на аНфети ДОМУСА СИКАДЖИЙСКА ТРИФКА
  • 14 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Михаил Зарев":

    МУТРА ТОЗ БЕЗЯК ДОБРЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН ЧЕ ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ